Naționala României de handbal feminin umilită în Brazilia de către țara gazdă.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Echipa națională a României de handbal feminin a pierdut aseară și meciul împotriva Braziliei la o diferență mare de scor, 26-13, după ce au fost învinse și de Angola cu scorul de 23-19.
Brazilia a câștigat al doilea meci consecutiv la jocurile olimpice, în primul meci învingând campioana mondială și olimpică Norvegia cu scorul de 31-28, răzbunându-se astfel pentru înfrângerile suferite în fata echipei noastre de la Trofeul Carpați unde Romania câștiga cu 27-19 și din optimile campionatului mondial de anul trecut din Danemarca unde Romania învingea Brazilia cu 25-22.
În „Future Arena” din Complexul Olimpic Rio de Janeiro, partida a avut în jur de 10 000 de spectatori care au venit în număr mare să susțină echipa gazdă.
Jucătoarele României au început slab, deja în minutul 17 tabela reflecta neputința lor arătând o diferență de 5 puncte. Nici măcar cartonașul roșu luat de Eduarda Idalina Amorim Teleska nu a ajutat cu nimic echipa noastră, scorul până la pauză având aceiași diferență de 5 puncte, 14-9.
Exact după modelul prestației echipei naționale de fotbal la Euro 2016 și echipa națională de handbal feminin a prestat același joc „la întâmplare”, fără nicio noimă, echipa Braziliei reușind să înscrie chiar și cu portarul Bárbara Arenhart care a aruncat o mingie din poarta pe care o apăra direct în poarta noastră.
Jocul s-a desfășurat din ce în ce mai lamentabil din partea naționalei antrenate de Tomas Ryde și s-a terminat în cele din urmă cu echipa Braziliei învingătoare cu scorul de 26-13, spulberând astfel orice speranță de calificare în optimi.
Echipa noastră mai are de jucat două meciuri în grupe, unul cu Muntenegru și unul cu Norvegia, dar este greu de crezut că va putea să le învingă pe amândouă pentru a reuși să meargă mai departe.