Manastirea Sfanta Ana, cu hramul ,,Sfanta Ana” (25 iulie), se afla in orasul Orsova, judetul Mehedinti. Este o manastire de maici cu viata de obste, construita intre anii 1936-1939.

Pamfil Seicaru (18 aprilie-21 octombrie 1980), este ziarist roman, director al ziarului ,,Curentul”, publicatie care a aparut in perioada interbelica. Ziaristul interbelic a ctitorit manastirea in amintirea eroilor cazuti in primul razboi mondial.

In anul 1935 a fost construit un drum de acces pietruit si lung de 1,5 km. ce urca din orasul Orsova pana in Dealul Mosului. Scrierile istorice povestesc de Drumul Eroilor care strajuit de 7 troite sculptate in lemn de stejar masiv, aceste troite erau inchinate regimentelor care au luptat in zona in Primul Razboi Mondial.

A functionat pana in anul 1945, cand a fost transformata in restaurant, de catre comunisti. Din pacat, Troitele au disparut in anul 1960.

Asezamantul monahic, a fost preluat in anul 1990 de catre Mitropolia Olteniei. La inceputul lunii decembrie 1990, biserica a fost sfintita de episcopul Damaschin Coravu, vicar al Mitropoliei Olteniei, redandu-i-se rolul si menirea pentru care a fost facuta.

Doamne Ajuta !

-VA URMA-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*