Igiena Sufletului. Rugaciunile Mesei

Fa un efort sa te trezesti dimineata devreme si implineste-ti programul bine stabilit dinainte. Imediat ce te-ai trezit, primul tau gand sa se indrepte catre Dumnezeu: fa-ti semnul Crucii, multumeste pentru noaptea ce a trecut si pentru mila Sa fata de tine. Roaga-te ca Domnul sa-ti calauzeasca gandurile, sentimentele si dorintele, incat tot ceea ce spui sau lucrezi sa fie potrivit voii Sale.

Rugaciune inainte de masa de pranz:

Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau; Vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, Precum in cer asa si pe pamant, Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua greselile noastre, Precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, Ci ne izbaveste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea şi slava, A Tatalui si-a Fiului si-a Sfantului Duh, Acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Rugaciune dupa masa de pranz:

Multumim Tie Iisuse Hristoase Dumnezeul nostru ca ne-ai saturat pe noi de bunatatile Tale cele pamantesti. Nu ne lipsi pe noi nici de cereasca Ta imparatie, ci precum in mijlocul ucenicilor Tai ai venit, Mantuitorule, pace dandu-le lor asa vino si la noi si ne mantuieste!

Rugaciunea inaintea mesei de seara:

Manca-vor saracii si se vor satura si vor lauda pe Domnul; iar cei ce-L cauta pe Dansul, vii vor fi inimile lor in veacul veacului. Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Rugaciune dupa masa de seara:

Veselitu-ne-ai pe noi, Doamne, intru fapturile Tale, si intru lucrul mainilor Tale ne-am bucurat; insemnatu-s-a peste noi lumina Fetei Tale Doamne; dat-ai veselie in inima mea mai mare decat veselia pentru rodul lor de grau, de vin, si de untdelemn ce s-au inmultit. Cu pace impreuna ne vom culca si vom adormi, ca Tu, Doamne, indeosebi, intru nadejde ne-ai asezat. Amin!

Doamne Ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*