Trei conducatori comunisti teribili

Vladimir Ilici Lenin (nascut: 22.04.1870 – decedat: 21.01.1924). Lenin a fost un revolutionar comunist rus si a fondat Partidul Social Democrat al Muncii din Rusia. El a condus revolutia bolsevica dupa intoarcerea din exil si a stabilit guvernul sovietic sub bolsevici, implementand, practic, ideile lui Karl Marx. El a condus campania impotriva opozitiei cunoscuta sub numele de ,,Teroarea Rosie”. Un numar impresionant de tarani rusi si-au pierdut viata, in timp ce lagarele se umpleau cu asa numitii ,,dusmani ai revolutiei”. Prin diverse asa-numite inovatii economice Lenin a provocat o foamete teribila in anul 1921 care a ucis aproape 5 milioane de oameni. Cateva citate din Lenin:

„Razboi pana la moarte impotriva bogatasilor si ajutoarelor acestora, intelectualii burgheji … ei trebuie striviti la prima abatere … intr-un loc sa fie pusi dupa gratii … in altul sa fie pusi sa curete latrine …. In altul impuscati pe loc … cu cat mai multa varietate, cu atat mai bogata va fi experienta comunista”.

„De ce rejectam noi moralitatea, etica? Deoarece a fost sustinuta de burghezie, care a rafinat aceasta etica din poruncile date de Dumnezeu … noi denuntam orice etica ce deriva din notiuni care stau deasupra oamenilor, sau a claselor. Credem ca sunt inselaciune, minciuna si spalare pe creier”.

Iosif Vissarionovici Stalin (nascut: 18.12.1878 – decedat: 05.03.1952). Stalin, s-a alaturat bolsevicilor si a crescut pe langa Lenin, comitand mici jafuri pentru a-si asigura existenta si activitatea revolutionara. A fost numit in Comitetul Central bolsevic. In acel moment el si-a luat numele de ,,Stalin”, care inseamna ,,unul de otel”. A castigat controlul asupra Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste dupa moartea lui Lenin. Dupa expulzarea rivalului sau, Leon Trotki, si-a consolidat puterea. Dupa ce li-a epurat dusmanii politici, a ordonat omoruri la intamplare, pentru a dresa prin teroare, prin numeroase campanii de represiune politica, cea mai mare fiind cunoscuta sub numele de ,,Marea Epurare”. Stalin a introdus politici industriale si agricole iresponsabile, care au dus la moartea a milioane de oameni.

Mao Zedong (nascut: 26.12.1893-decedat: 09.09.1976). Mao este cel mai mare criminal in serie al tuturor timpurilor, numarul victimelor sale fiind extrem de greu de estimat. Acesta s-a nascut în Shaoshan, China si a fost presedintele Republicii Populare Chineze in perioda 1949-1959. El a condus Partidul Comunist Chinez din anul 1935 pana la moartea sa, provocand moartea a 4-6 milioane de oameni inca din primii cinci ani ai regimului sau, doar prin condamnari la moarte. Istoricii plaseaza numarul chinezilor omorati de Mao la peste 100 de milioane, autoritatile chineze recunoscand numai 50 de milioane de morti: aproximativ 40 de milioane de oameni morti de foame in urma dezastrului industrial esuat numit Marele Salt Inainte (1958-1960) si aproximativ 10 milioane morti in urma Marii Revolutii Culturale (1966-1976). Cateva citate din ,,intelepciunea” lui Mao: „Puterea politica se naste din teava pustii”, „Cu ce se poate lauda imparatul Qin Shi Huang? El a omorat doar 460 de intelectuali, pe cand noi am omorat 46.000. Exista oameni care ne acuza ca practicam dictatura, asemenea imparatului Qin Shi Huang, ceea ce recunoastem in totalitate. Se potriveste cu realitatea. Pacat ca nu ne-au aratat mai mult respect, asa ca trebuie sa facem mai mult”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*