Sase miliardari moguli ai lumii

Mai tot timpul se vorbeste despre Bill Gates, Jeff Bezos,Waren Buffet, care detin primele locuri din topul Forbes al celor mai bogati oameni de afaceri ai Globului.

1. Bill Gates (nascut: 18.10.1955, Seattle, Washington, SUA), are o avere personala estimata la: 110,5 miliarde de dolari. Bill Gates, in varsta de 64 de ani, isi petrece cea mai mare parte a timpului la conacul sau din Medina, Washington, de 66.000 de metri patrați, supranumit Xanadu 2.0 dupa mosia personajului din titlu din Citizen Kane. Conacul are vedere la lacul Washington. Bill Gates a avut nevoie de sapte ani și 63,2 milioane de dolari pentru a construi aceasta casa, care este plina de o multime de functii de inalta tehnologie. El a achizitionat totul pentru 2 milioane de dolari in anul 1988, dar acum valoreaza aproximativ 170 de milioane de dolari, conform inregistrarilor publice.

2. Jeff Bezos (nascut: 12.01.1964, Albuquerque, New Mexico, SUA ), are o avere personala estimata la: 149,4 miliarde de dolari. Jeff Bezos, in varsta de 56 de ani, in procesul de construire a imperiului sau de comert electronic, a acumulat o mare cantitate de proprietati reale de-a lungul anilor, fiind clasat pe locul 26 pe lista celor mai mari proprietari de pamant din America The Report anul trecut. In ceea ce priveste resedintele, el are o ferma de 165.000 de acri in West Texas, o casa pe malul apei din statul Washington, trei apartamente legate in Turnul Century Manhattan si o proprietate Beverly Hills de 12.000 de metri patrati si se mandreste deoarece il are vecin pe Tom Cruise, potrivit la Forbes. Casa sa din Medina, Washington, aproape de sediul Amazon, are 5,35 acri si aproximativ 29 000 de metri patrati de spatii de locuit. In afara de casa principala, exista si o casuta de ingrijitor si o casa de balot de 4.500 de metri patrati pe Lacul Washington.

3. Warren Buffett (nascut: 30.08.1930, Omaha, Nebraska, SUA), are o avere personala estimata la: 65,5 miliarde de dolari. Fiind cel mai tare investitor de pe Pamant detine mai multe investitii imobiliare, Warren Buffett, are 89 de ani, si este cunoscut pentru ca traieste modest. Casa lui sta intr-un colt din Omaha, Nebraska, pe care a cumparat-o in anul 1958 pentru 31.500 de dolari. Buffett de atunci locuieste acolo. Casa, construita initial in anul 1921, a suferit mai multe extinderi pentru a o face o casa confortabila de 6.500 de metri patrati.

4.Mark Zuckerberg (nascut: 14.05.1984, White Plains, New York, SUA), are o avere personala estimata la: 55,5 miliarde de dolari. Cel mai bogat antreprenor isi imbarca cea mai mare parte din averea sa in scoli, sanatate si alte filantropii. Portofoliul sau imobiliar include casa sa din Palo Alto si un teren de 9,9 milioane de metri langa Parcul Dolores din San Francisco. Mark Zuckerberg, in varsta de 36 de ani, a achiziționat in anul 2011 prima sa casa in stil Craftsman, de 5.000 de metri patrati, in Palo Alto, pentru 7 milioane de dolari. El a luat patru dintre casele din jurul casei sale in urmatorii ani pentru aproximativ 43,8 milioane de dolari pentru a-si pastra mai bine intimitatea. Dar planul sau de a darama si reconstrui acele patru case a fost blocat.

5. Larry Ellison (nascut: 17.08.1944, The Bronx, New York, SUA), are o avere personala estimata la: 49,3 miliarde de dolari. Larry Ellison, in varsta de 76 de ani, are un portofoliu imobiliar extins. El a cumparat parti mari din cartiere intregi din Malibu si din jurul Lacului Tahoe. El detine conacul Beechwood de 70 de milioane de dolari in Newport, Rhode Island; o vila de gradina din Kyoto, Japonia; si 98% din terenul din Lanai, a sasea insulă ca marime din Hawaii, pe care a achizitionat-o in anul 2012 pentru 500 de milioane de dolari, potrivit rapoartelor publicate. Proprietatea sa din Woodside, California, cu o valoare estimata la 110 milioane de dolari, este modelata dupa arhitectura japoneza din secolul al XVI-lea, completata cu un lac artificial de 2,3 acri.

6. Michael Bloomberg (nascut: 14.02.1942, Brighton, Massachusetts, SUA), are o avere personala estimata la: 45 de miliarde de dolari. Fostul primar al orasului New York, Michael Bloomberg, 78 de ani, are mai mult de o duzina de proprietati in intreaga lume. Isi petrece cea mai mare parte a timpului la casa sa din orasul Upper Estate Side, dar detine si proprietati in Hamptons din New York, precum si in Londra, Bermuda, Colorado si Florida. In anul 1986, a cumparat o casa de cinci etaje in Manhattan pentru 3,5 milioane de dolari. La un moment dat in anul 2013, Bloomberg detinea 14 proprietati, din New York in Londra si Bermuda. Pe parcursul celor trei mandate consecutive de primar (din 1 ianuarie 2002 pana in 31 decembrie 2013), Bloomberg a locuit in oras, in locul conacului Gracie. Cu toate acestea, se pare ca are un plan de a-l transforma intr-un mega-conac. Incepand cu anul 1989, el a cumparat treptat unitati pe 19 East 79th Street, New York cooperativa din oras, care se afla chiar langa casa sa actuala. Dintre cele sase unitati din cladirea alba in stil grecesc de renastere, Bloomberg detine acum cinci dintre ele, potrivit The New York Observer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*