Politica. Informatii si curiozitati. Stiati, ca …?

Cat de curios esti? Iti place diversitatea? Curiozitatea sporeste perseverenta sau atentia.

– Spania este a doua cea mai mare tara din Europa de Vest si Uniunea Europeana.

– Prima femeie care a devenit guvernator al unui stat american a fost Nellie Ross Taylor, in statul Wyoming, in anul 1869, iar prima femeie care a candidat la postul de presedinte al Statelor Unite ale Americii a fost Victoria Woodhull, in anul 1872, care fost arestata in ziua scrutinului, astfel ca voturile acordate ei nu au fost luate in considerare. Peste ani, prima femeie care a candidat la presedinţia Statelor Unite ale Americii, a fost Hillary Clinton.

– Vreti sa stiti in ce tara se acorda cele mai lungi concedii? Ei bine, in Franta statul asigura angajatilor cinci saptamani de concediu pe an. Cei mai multi francezi primesc, insa, doua luni de concediu anual.

– Ati considerat vreodata ca proiectul romanesc ,,laptele si cornul” are prea multe hibe? Intr-o scoala din Virginia, Statele Unite ale Americii, elevii cu varste intre 7 si 10 ani au fost serviti, in cadrul unui proiect asemanator, cu cockteiluri margaritas. In urma scandalului de proportii care s-a iscat, a reiesit ca distribuitorii produselor confundasera limonada cu celebrele cockteiluri.

– La moartea regelui Ferdinand, printul Carol renuntase la tron, iar acesta i-a fost incredintat fiului minor Mihai. S-a instituit o regenta. In 1930, cand minorul avea 9 ani, printul Carol se intoarce, isi detroneaza fiul si se proclama el rege, cu numele de Carol al II-lea. Zece ani mai tarziu, insa, Carol al II-lea este nevoit sa abdice in favoarea fiului, caruia ii restituie tronul fara niciun ceremonial, fiind nevoit sa plece in mare graba.

– Un tanar de 32 de ani, abia intors de pe frontul italian al Primului Razboi Mondial, ne-a lasat singurele imagini ale zilei de 1 decembrie 1918 la Alba Iulia. Chiar dacă pare greu de crezut in zilele noastre, Samoila Marza a fost singurul dintre cei peste 100.000 de romani veniti la Alba Iulia care a avut un aparat de fotografiat, cu care a imortalizat Unirea.

– Datele istorice arata ca cel mai venerabil partid a fost Partidul Național Liberal, al carui nucleu se formase in focul revolutiilor din 1848 si care preluase cele mai importante initiative de modernizare proclamate de aceste revolutii, jucand un rol de seama in toate evenimentele importante ale sec. XIX, de la Unirea Principatelor la Independenta, de la emanciparea si improprietarirea taranilor la dezvoltarea unei economii industriale si a institutiilor statului modern, inclusiv invatamantul primar general si obligatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*