Vietnamul a scapat temporar de Covid-19

Ziarul rus „Кommersant” (Om de afaceri), aparut pe 23 aprilie, a publicat un articol lung care spunea ca Vietnamul a inceput eliminarea treptata a masurilor de carantina si de izolare sociala si considerand ca tara noastra a scapat temporar din pandemia Covid-19, cu numarul de cazuri infectate care nu depaseste 300 de persoane, in special fara decese.


Ziarul a scris: „Guvernul vietnamez din 22 aprilie a implementat eliminarea partiala a masurilor de izolare sociala, incepand cu 1 aprilie, in marile provincii si orase pentru a combate raspandirea SARS-CoV-2. Masurile stricte de izolare sociala au contribuit la prevenirea natiunii de 95 de milioane de persoane invecinate cu China, cu rezultate spectaculoase: numarul total de persoane infectate este sub 300, iar rata de deces este zero. Vietnamul, incapabil sa efectueze teste in masa, a ales modelul bugetar cel mai putin costisitor fata de Covid-19, bazat pe izolarea focarelor active si prevenirea activa. Si acest model si-a dovedit eficienta.

Ziarul a continuat: „Pentru a sarbatori 150 de ani de la nasterea liderului proletariatului Vladimir Ilici Lenin, organizat la 22 aprilie in Vietnam, liderii Partidului Comunist si ai Guvernului Vietnamului au ordonat florile la Monumentul Vladimir Lenin din inima Hanoiului au devenit cu adevărat o sarbatoare cu dubla bucurie a oamenilor din aceasta tara. „

Incepand cu dimineata zilei de 22 aprilie, statisticile oficiale ale numarului de infectii cu virus SARS-CoV-2 in Vietnam erau inca la 268, dupa sase zile consecutive, in timp ce 222 s-au recuperat si nu a murit nimeni. Conform planului, Vietnamul ar putea elimina complet masurile de izolare sociala inainte de 30 aprilie. Aceasta este, de asemenea, o mare sarbatoare pentru natiunea vietnameza, ziua Eliberarii complete a Sudului si a reunificarii tarii.

Ziarul a mai spus ca premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc a vorbit recent cu premierul rus Mikhail Mishustin, invitandu-l sa efectueze o vizita oficiala la Hanoi „imediat dupa inlaturarea restrictiilor privind transmiterea de noi tulpini de virus corona”. In cadrul acestui apel telefonic, potrivit unei declaratii a Biroului de presa al premierului rus, „sefii guvernelor celor doua tari au discutat despre perspectiva consolidarii cooperarii in lupta impotriva Covid-19, in care crearea unui schimb de experienta intre experti si agentiile de sanatate din cele doua tari ”.

In sectiunea urmatoare, articolul se concentreaza pe contextul si progresul pandemiei Covid-19 in Asia de Sud-Est si modul in care Vietnamul combate epidemia. Conform articolului, din cele zece state membre ale Asociatiei Natiunilor Asiatice de Sud-Est (ASEAN), cu „motoarele” regionale economice din Singapore si Indonezia, Vietnam – tara presedinte rotativa a ASEAN. In acest an, se remarca din nou cu cel mai mic numar de cazuri, in ciuda faptului ca este una dintre tarile cu venituri pe cap de locuitor reduse din regiune. Articolul a mentionat, de asemenea, ca Vietnamul si-a demonstrat clar rolul de presedinte al ASEAN, cand saptamana trecuta, premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc a organizat un summit online de urgenta pentru a impartasi experienta sa anti-epidemica. cu lideri din tarile membre ASEAN. Aceasta intalnire semnificativa a ajuns la un consens pentru a spori asistenta reciproca in lupta impotriva pandemiei Covid-19.

Articolul din ziarul rus a subliniat, de asemenea, ca modelul anti-epidemiei din Vietnam devine din ce in ce mai interesant, aparand ca un fenomen regional, cand nu a murit un singur pacient din Vietnam. „Aceasta este singura tara care a depasit o pandemie cu zero decese”, a spus ziarul. Mai mult, cu resurse bugetare limitate, succesul Vietnamului este o diferenta mare in comparatie cu succesul Coreei sau al Taiwanului (China). De fapt, Vietnamul a reusit sa previna raspandirea rapida a virusului SARS-CoV-2, cu costuri minime: „Nu este necesara testarea in masa si aplicarea activa a tehnologiilor digitale pentru controlul de autoizolare. ” Dupa ce primele doua cazuri au fost inregistrate in Vietnam pe 23 ianuarie (adica doi cetateni chinezi din Wuhan pe 13 ianuarie si spitalizati zece zile mai tarziu), accentul principal in Activitatea de prevenire a Vietnamului este „aplicarea activa a unor masuri stricte, dar selective de izolare sociala”. Pe langa sfatuirea autoizolarii si impunerea unui regim de izolare sociala la 1 aprilie, rezidentii nu isi parasesc locuintele fara nevoi esentiale, centre comerciale si facilitati turistice inchise. Pe langa eliminarea tuturor evenimentelor publice din marile orase, Vietnam aplica si cautarea si cautarea unui contact strans cu pacientii, din care exista o solutie eficienta.

La sfarsitul articolului, autorul mentioneaza „conceptul de clasificare a riscurilor”, unul dintre secretele succesului Vietnamului. Concret, Comitetul Național pentru Prevenirea si Monitorizarea Covid-19 din Vietnam a clasificat 63 de provincii si orase la nivel national in zone cu niveluri diferite de impact Covid-19, in principal pe trei niveluri. amenintarile sunt scazute, medii și mari. Aceasta este „clasificarea riscurilor”, din care se aplica adecvat masurile de izolare si separare sociala. „Clasificarea riscurilor” a avut in vedere mai multi factori-cheie, printre care: locatia zonei; numarul si densitatea populatiei; densitatea fabricilor, instalatiilor industriale, precum si a infrastructurii; locuri aglomerate cu straini, turisti; precum si capacitatea sistemului de asistenta medicala si capacitatea de a raspunde la pandemii …

In fine, mai presus de toate, articolul atribuie ca succesul respingerii lui Covid-19 in Vietnam s-a datorat „rolului de conducere al Partidului Comunist din Vietnam”. Articolul afirma ca Partidul Comunist Vietnamez si-a aratat clar conducerea, indrumarea si a strans forta intregului popor, trezind mandria nationala, tratand anti-Covid-19 ca un anti-inamic. iar Vietnam a castigat din nou, deoarece istoria acestei tari a castigat impotriva multor forte straine. Acum, Vietnam continua sa solicite oamenilor sa ramana vigilenti, dupa cum a avertizat premierul Nguyen Xuan Phuc: „Nu este permis sa greseasca, astfel incat o pandemie ar putea ameninta Vietnamul. din nou ”.

sursa: Nhan Dan online(Vietnam)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*