Viata In Legiunea Straina

Legiunea straina este o unitate a Armatei Franceze, care a fost intemeiata pe data de 9 martie 1831 printr-un decret dat de Ludovic-Filip al Frantei. In anul 2009, Legunea straina avea 7.700 de soldati bine pregatiți (cu varste intre 17 și 40 de ani), care primesc automat cetatenie franceza. Conditiile sunt foarte grele si exista o gramada de mituri despre Legiunea Straina. Ca de exemplu, mitul conform caruia legionarii trebuie sa faca dus in 10 secunde.

Legiunea Straina este cunoscuta pentru duritatea antrenamentelor zilnice ale legionarilor. In cadrul Legiunii Straine este importanta atat rezistenta fizica, dar si cea mentala. Ofiterii cauta eliminarea fricii si a urii, elemente considerate determinante pentru a pierde o batalie. Cifrele arata ca dupa primele patru luni de antrenamete grele, doar unul din zece recruti este pastrat. Cat despre mitul dusului in 10 secunde? Acest lucru este cat se poate de adevarat. Doar 10 secunde au la dispozitie legionarii sa se spele.

Asemeni multor militari, si soldatii din Legiunea Straină beau. Legionarii au propria podgorie si isi produc singuri vinul. Totusi, membrii legiunii care nu beau deloc alcool sunt respectați pentru aceasta alegere.

Cat castiga legionarii?

In anul 2018, un legionar castiga in medie 1.200 de euro pe luna. Parasutistii primeau in plus un bonus de 600 de euro. Suma creste odata cu vechimea in Legiunea Straina. Fiecare misiune este platita suplimentar. De exemplu, pentru o misiune in Guyana Franceza, legionarii primesc alte 3.000 de euro pe luna. E lesne de ințeles ca, pe langa bani, legionarii au mancare si cazare asigurata.

Cel care rezista 15 ani in „bastioanele mortii” are dreptul la o pensie, platita in Franta sau oriunde doreste el. Motto-ul Legiunii Străine este „Mergi sau crapa“ care se refera la faptul ca un bun soldat trebuie sa se invinga pe sine. De multe ori, in timpul marsului, legionarii canta ,,Le Boudin”, cel mai cunoscut cantec al Legiunii, vechi de peste 100 de ani.

Leginonarii au anual 45 de zile de concediu platit, dar pe care soldatii nu au voie sa si-l ia in primele 6 luni. Contractul cu Legiunea este pe 5 ani, dar se poate prelungi, daca soldatul isi doreste acest lucru. Înainte, erau acceptati in legiune si barbati care aveau probleme cu legea, astazi insa, acest lucru nu mai este valabil. Sediul central al Legiunii este la Aubagne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed