Trucuri care te vor ajuta sa fii punctual

Se cunoaste faptul ca multi dintre parlamentari, obtin venituri si dintr-o alta activitate (part-time), ceea ce ii face sa inregistreze un absenteism de peste 50% de la sedintele forului legislativ.

Iata, cateva sugestii elementare pentru a fi mai punctuali si mai productivi:

Asigura-te ca ai totul pregatit cu o seara inainte. Daca te trezesti greu dimineata, pregateste-ti din timp hainele si geanta si orice altceva mai ai nevoie pentru a fi gata la timp dimineata. Cu cat pleci mai repede, cu atat cresc sansele sa ajungi la timp la serviciu. Astfel, in fiecare seara, creeaza o rutina care sa te ajute sa te pregatesti mai repede de plecare dimineata.

Mentine o ordine pentru a gasi lucrurile de care ai nevoie zilnic. Deseori, poate intarzii deoarece nu iti gasesti cheile, telefonul, incarcatorul telefonului sau portofelul. Mentine o ordine pentru a fi sigur ca dimineata nu pierzi timp sa cauti lucruri importante fara de care nu poti pleca.

Stabileste un program pentru fiecare zi din calendar. Noteaza intr-o agenda ceea ce ai de facut in fiecare zi a saptamanii, in Parlamentul Romaniei, dar si in teritoriu. In acest mod, iti va fi mult mai usor sa fii organizat, iar sansele sa intarzii la Parlament, sau in teritoriu, se vor diminua semnificativ. Cand stii exact ce ai de facut de la inceputul zilei si cunosti orele la care trebuie sa fii în anumite locuri, nu vei omite nimic si vei putea sa ajungi la timp.

Ia in calcul posibilitatea ca s-ar putea sa fie aglomerat in trafic. Daca locuiesti intr-un oras aglomerat, sansele ca sa intarzii sunt mai mari. De aceea, ia in calcul posibilitatea ca s-ar putea sa dureze mai mult decat de obicei ca sa ajungi la serviciu. Astfel, evita intarzierile complet inutile. De exemplu, daca mergi cu masina, asigura-te cu o zi inainte ca ai benzina, ca sa nu fii nevoit sa pierzi timpul, oprind la o benzinarie.

Stabileste-ti traseul zilnic. Trebuie sa cunosti bine traseul pe care urmeaza sa il parcurgi, pentru a-ti da seama cat de mult iti va lua sa ajungi la destinatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*