Strazile din Gonaives (Haiti) transformate in camp de lupta, unde protestatarii manifesteaza violent impotriva presedintelui haitian, Jovenel Moise

Tensiunea este ridicata, iar protestele violente din Gonaives (Haiti), continua si se extind. Unii dintre protestatari au arme de foc grele, pe cale folosesc, iar zgomotul provocat de acestea se aude in toata zona unde are loc o manifestatie anti-guvernamentala, in localitatea Gonaives (departamentul Artibonite, la 171 kilometri nord, de cel mai mare oras dar si capitala, Port-au-Prince, a statului Haiti, conform informațiilor colectate de agenția online Alter Presse. Mai multi protestatari, au iesit din nou pe strazi pentru a cere demisia presedintelui Jovenel Moses.

Nu ne este frica, nu ne va fi niciodata frica. „Daca suntem atacati, vom riposta tot prin lupta”, spune o multime, hotarata sa lupte pana la plecarea lui Jovenel Moise.

Protestatarii, unii dintre ei afisand arme de foc, poarta mesaje ostile impotriva puterii de guvernare.

In saptamana, duminică 27 octombrie pana sambata, 2 noiembrie 2019, oamenii vor transforma tara intr-un adevarat camp de lupta, politic si democratic, a avertizat, intr-o conferinta de presa, miercuri, 23 octombrie 2019, asa-numitul Sector Democrat si popular, care reuneste mai multe partide si organizatii politice.

Tot in luna octombrie a anului curent, la apelul Conferintei surorilor religioase (Chr.) din Haiti, un mars de rugaciune in solidaritate cu poporul, care sufera, a fost transformat intr-o demonstratie impotriva presedintelui in functiune, Jovenel Moses, mai ales pe strazile Capitalei, Port-au-Prince, relateaza reteaua de informatii alternative din Haiti, Alter Press.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*