Spargatorul de gheata rusesc Ivan Papanin, de peste 8.500 de tone si 114 metri a fost lansat la mare

Pe data de 25 octombrie 2019, la Sankt Petersburg, la intreprinderea Amiralty Shipyards, a avut loc o ceremonie solemna de lansare a navei de patrulare a clasei de gheata Ivan Papanin, proiectul 23550, care combina functiile unui spargator de gheata, o nava de patrulare și un remorcator vas, a avut loc.

La ceremonia de lansare a participat amiralul Igor Zvarich, seful Departamentului Tehnic al Marinei Ruse, Georgy Poltavchenko, presedintele consiliului de administratie al Corporatiei Nationale a Constructiilor Navale, Alexander Buzakov, directorul general al Amiralitatii Santierelor Navale, Valentina Romanenko, nepoata lui Ivan Papanin.

Scurte referinte ale acestui proiect naval

Ivan Papanin este nava de patrula multirola de rang II (patrol breakber) care deschide proiectul 23550 dezvoltat de Almaz Design Bureau. Navele de acest tip pot fi de razboi, cautare / salvare si studii stiintifice / de cercetare. Printre misiunile lor se numara securitatea si monitorizarea apelor arctice, convoiul si remorcarea navelor intruzive, escortarea si sustinerea navelor auxiliare si participarea la operatiuni de salvare (inclusiv imbarcarea vaselor impamantate), transportul incarcarilor cu scop special. Spargatorii de gheata din clasa Ivan Papanin vor avea si capacitati de combatere a incendiilor.

Deplasarea spargatorului de patrulare, este de aproximativ 8.500 de tone, lungimea de 114 metri, grinda este de 18 metri, pescajul de 6 metri. Motorul de 15 MW va accelera nava pana la 18 noduri. Sistemul de propulsie, include doua propulsoare de azimut de 6.000 kW si un propulsor cu 500 kW. Rezistenta este de aproximativ doua luni, domeniul de operare este de pana la 6.000 de mile. Echipajul de baza este de 49, iar echipajul suplimentar este de 47.

Nava este capabila sa depaseasca gheata pana la 1,5 metri grosime, si in miscare, pana la 1 metru grosime (Ice Class Arc6). Armament: sistem automat de artilerie AK-176MA. In plus, spargatorul de gheata gazduieste un elicopter, vehicule aeriene fara pilot, ambarcatiuni de asalt pentru proiectul 02800 si ambarcatiunile de perne aeriene ale proiectului 23321 Manoul.

Tinuta de punte: echipament de remorcare cu forta de tracțiune de cel putin 80 de tone de forta si doua macarale electrice / hidraulice cu capacitate de ridicare de aproximativ 28 de tone fiecare. Componentele acestor nave sunt fabricate din Rusia. Informatiile sunt date de publicatia online, Mil.Today.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed