Rusia imprumuta milioane de euro Serbiei

Yuriy Zubarev, ministrul adjunct al Finantelor din Rusia, si Siniša Mali, ministrul sarb al Finantelor, au semnat un acord privind acordarea unui credit de catre Moscova guvernului de la Belgrad, relateaza agentia de stiri TASS. Documentul a fost semnat in timpul vizitei premierului rus Dmitri Medvedev in Serbia.

Mai inainte, Serghei Prikhodko vicepremierul rus a afirmat ca valoarea totala a imprumutului este de 172,5 milioane EUR. Potrivit acestuia, acordul privind imprumutul guvernamental va crea conditiile pentru participarea Rusiei la modernizarea infrastructurii feroviare sarbe.

De asemenea, Caile Ferate Ruse au cazut de acord cu Serbia cu privire la participarea companiei ruse la proiectul de modernizare a caii ferate Belgrad-Bar, relateaza agentia de stiri RIA Novosti. Compania care gestioneaza infrastructura feroviara a Serbiei si Căile Ferate ale Rusei au semnat un acord de asociere cu privire la cea de a doua etapa a modernizarii si constructiei unei cai ferate intre orasele sarbe Stara Pazova si Novi Sad.

Pe 19 octombrie, premierul rus Dmitri Medvedev a ajuns la Belgrad pentru a participa la evenimentele dedicate comemorarii a 75 de ani de la eliberarea capitalei sarbe de sub jugul nazist. Primul-ministru rus a privit spectacolul unei parade militare împreuna cu presedintele sarb Aleksandar Vučić.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*