Premierul demis ,,garanteaza” restaurarea Cazinoului din Constanta

Premierul demis Viorica Dancila, a adus la cunostinta, ca de marti, Cazinoul din Constanta va avea garanţia ca va fi refacut. Dancila spune ca Guvernul a reusit in urma a numeroase contestatii sa pregateasca acest proiect pentru a se asigura ca acest obiectiv simbol, vechi si lasat in paragina de peste 30 de ani al Constantei, va fi restaurat.

,,Dupa zeci de ani de asteptare, maine, unul dintre simbolurile Romaniei, Cazinoul din Constanta va avea garantia ca va fi refăcut. Guvernul nostru a reusit in ciuda multor contestatii, sa pregateasca in detaliu proiectul astfel incat sa ne asiguram ca acest obiectiv simbol va fi reabilitat”, a declarat Viorica Dancila.

Ea i-a cerut ministrului demis al Dezvoltarii Regionale, Daniel Suciu sa mearga la Constanta pentru a se asigura ca acest contract pentru reabilitarea Cazinoului va fi semnat.

Cazinoul a trecut in urma cu patru ani de la municipalitate la Compania Naţionala de Investitii pentru a fi restaurat, iar de atunci mai multe licitatii organizate pentru reabilitatea monumentului au fost contestate si anulate.

Cazinoul va fi restaurat de asocierea de firme Aedificia Carpați – Remon Proiect – Profesiona Construct Proiiect ARE și Tehnoinstal, potrivit rezultatului licitatiei organizate de Compania Naționala0 de Investitii, relateaza G4 Media .ro.

Proiectul va costa 44,9 milioane de lei (plus TVA) si va dura doi ani si jumătate, cu o garantie de cinci ani. Licitatia a fost lansata de Compania Nationala de Investitii pe platforma de achizitii publice la data de 23 mai 2019. Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale, de atunci, anunta in luna mai ca, dupa restaurare, Cazinoul Constanta va putea redeveni un centru cultural si de divertisment care va putea gazdui evenimente culturale, simpozioane, expozitii, beneficiind de o sala multifunctionala dedoua sute de locuri si de o sala de festivitati cu o capacitate de 150 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*