Padurar ucis in Maramures. MAFIA lemnului si afaceri ilegale sub protectia procuroarei Aurelia Mut

Padurarul Liviu Pop, era casatorit si avea trei fetite, iar miercuri noaptea pe 16 octombrie 2019 a fost ucis cu sange rece, intr-o padure dintre localitatile maramuresene Rogoz si Baiut.

In urma mortii barbatului de 37 de ani, au ramas trei suspecti nepusi sub acuzare si o comunitate in care s-a instalat frica. Sub protectia anonimatului, localnicii incep sa vorbeasca despre mafia instalata de multi ani in orasul Targu Lapus si in satul apartinător Borcut, acolo unde locuia padurarul Pop si cei trei oameni cu care s-a confruntat in padure. O mana de oameni influenti controleaza afacerile ilegale cu lemn si fac averi prin complicitatea autoritatilor. In centrul schemei mafiote s-ar afla Aurelia Mut (46 de ani), prim-procuror al Parchetului de pe langă Judecatoria Targu Lapus si, de altfel, singura angajata a institutiei unde sunt, teoretic, procesate 1.000 de dosare anual.

Unul dintre asasinii padurarului este chiar finul doamnei procuror care se ocupa de acest caz. Se pare ca aceasta clasase in trecut dosarul unui pădurar snopit in bataie.

Unul dintre colegii padurarului ucis spune despre criminal ca este un recidivist aparat de o doamna procuror din Targu-Lapus, care ii este nasa.

Cazul padurarului ucis in judetul Maramures scoate la iveala o adevărata mafie a lemnului si legaturi pe care patronii firmelor de exploatare ale bustenilor le au cu reprezentantii institutiilor statului.

În 2017, presa locala din Maramures a scos la lumina afacerile controversate cu lemn coordonate de,,clanul Muntean“, o familie de oameni influenti din localitatea Targu Lapus, ai caror membri sunt vazuti de oamenii locului ca niste tartori care dicteaza viata comunitatii, potrivit Adevarul.ro.

De la inceputul acestui an s-au inregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigura paza fondului forestier administrat, iar intre 2014 si 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza padurilor, in numeroase cazuri fiind necesara spitalizarea, in urma ranilor grave suferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed