O boala in stare de metastaza mult mai periculosa decat Coronavirusul

De ce corupția e un pacat capital ? Multi concetateni care practica sportul asta național considera ca nu fac mare lucru, nu gresesc facand ceva imoral atat de grav. Pana la urma isi rotunjesc si ei veniturile. Fura, dar nu asa de evident, doar nu baga mana in buzunarul oamenilor pe strada. Si atunci traiesc cumva cu o liniste sufleteasca netulburata. Daca cumva au mustrari de constiinta, mai doneaza cate ceva din ce au furat la biserica si la saraci iar apoi sunt pe deplin impacati.

In realitate, din cauza coruptiei, si a celei mici, si a celei mari, au murit mii de oameni. Au fost vandute fabricile si uzinele comuniste pe baza de comisioane, oamenii au fost dati afara si lasati in culmea disperarii, ei si familiile lor. Multi s-au imbolnavit si au murit neconsemnati in statisticile oficiale. Acum e la moda sa cumperi posturi in administratie si apoi sa te imbogatesti din comisioane ilegale. Toti banii aia care aterizeaza in buzunarele smecherilor sunt veniti din bugetul statului, buget care nu poate acoperi nevoile saracilor din tara asta, care nu poate acoperi tratamentul pentru boli vindecabile, care nu poate asigura copiilor nevoiasi o masa calda pe zi.

Orice ban insusit pe nedrept si, mai ales, din lacomie duce in alta parte la o lipsa, o lipsa care poate fi o tragedie. Dar coruptii din tara asta nu-si bat capul, de multe ori nici nu-i duce capul. Cum adica sa fie ei acuzati de crima? S-a ajuns la o asemenea mizerie morala, incat acesti oameni recunosc la televizor ca au furat si ar fi meritat cel putin 120 de ani de inchisoare, dar nu au fost prinsi.

Comunistii pravoslavnici dupa ce si-au aranjat totul aici pe pamant cauta sa-si aranjeze „treburile” si dincolo. Cum o fac? Pai exact asa cum stiu, cu bani, dand mita. Isi rascumpara pacatele devenind ctitori de biserici sau binefacatori. Preotii le promit mantuire indesandu-si banii in buzunarele largi si adanci, de parca ar putea ei sa faca asta. Bineinteles ca imbogatitii astia de rit nou niciodata nu renunta decat la foarte putin, la ceea ce oricum le prisosea, nu doneaza niciodata „banutul vaduvei’’. In tara asta atat de credincioasa nu am vazut nici un bogatas sa anunte ca renunta la toata averea lui si o imparte la saraci iar el se duce in munti la o manastire sa se pocaiasca.

E adevarat ca in decalog nu apare porunca de a nu fi corupt. Coruptia insa e cuprinsa in celelalte pacate, sa nu furi, sa nu minti, sa nu ucizi, sa nu poftesti casa aproapelui tau. Daca doriti, Iuda a fost primul corupt din istoria de la Hristos. El e cel care l-a vandut pe Mantuitor pentru 30 de monede de argint.

Astazi, coruptii Romaniei ne vand zilnic pentru un pret, mai mic sau mai mare. Nimeni nu poate rascumpara pacatul coruptiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed