Naivitatea persista si ajunge sa fie tehnologica: Masca ,,smart” care se conecteaza la telefon

Pe masura ce acoperirea fetei devine regula pe fondul pandemiei coronavirusului, firma japoneza Donut Robotics a dezvoltat o „masca inteligenta” conectata la internet, care poate transmite mesaje si traduce din japoneza in alte opt limbi.

Masca alba din plastic se potriveste peste mastile de fata standard si se conecteaza prin Bluetooth la o aplicatie de smartphone si tableta care poate transcrie vorbirea in mesaje text, sa efectueze apeluri sau sa amplifice vocea purtatorului de masca.

„Am muncit din greu ani de zile pentru a dezvolta un robot si am folosit aceasta tehnologie pentru a crea un produs care sa raspunda modului in care coronavirusul a remodelat societatea”, a spus Taisuke Ono, directorul executiv al Donut Robotics.

Inginerii Donut Robotics au venit cu ideea pentru masca in timp ce au cautat un produs care sa ajute compania sa supravietuiasca pandemiei. Cand coronavirusul a izbucnit, tocmai am încheiat un contract pentru furnizarea de ghizi robot si traducatori catre Aeroportul Haneda din Tokyo, un produs care se confrunta cu un viitor incert dupa prabusirea calatoriilor aeriene.

Primele 5.000 de masti de Donut Robotics vor fi expediate cumparatorilor din Japonia incepand din septembrie, Ono cauta sa vanda si in China, Statele Unite si Europa. A fost un interes puternic, a spus el. La aproximativ 40 de dolari pe masca, Donut Robotics vizeaza o piata de masa care nu exista pana acum cateva luni. A spus el, un scop este generarea de venituri din serviciile abonatilor oferite prin intermediul unei aplicatii pe care utilizatorii o vor descarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*