Multe pensii mici in octombrie 2019, in Romania

In Romania, multi dintre parintii nostri pensionari, cu greu reusesc sa traiasca din pensiile pe care le primesc, dupa o viata de munca.

Majoritatea romanilor primesc mai puțin de 1.000 de lei, bani pe care batranii nostri incearca sa-i dramuiasca cum pot mai bine. Iata ce pensie au primit, in medie, in luna octombrie!

În evidentele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) sunt putin peste 4,6 milioane de pensionari, dintre care 3,5 milioane sunt ieșiți la limita de varsta, arata statistica lunii octombrie.

Pensia medie în luna octombrie, 1.371 de lei

Potrivit CNPP, pensia medie curent este de 1.371 de lei, cu 3 lei mai mare fata de luna septembrie. In comparatie cu luna octombrie 2018, cresterea este de 191 de lei.

In cazul pensiilor de invaliditate, media este de 711 lei, cea de urmas, 713 lei, iar ajutorul pentru invalizi de razboi si este de doar 229 de lei, cu doar un leu mai mare fata de octombrie 2018. Agricultorii au beneficiat in medie de 564 de lei.

La 1 ianuarie, pensiile ar trebui sa creasca cu 40%

Anul viitor, pensiile vor creste cu 40%, ca urmare a majorarii punctului de pensie de la 1.265 de lei, cat este în prezent, la 1.775 de lei de la 1 ianuarie 2020.

O noua majorare a punctului de pensie va avea loc în 2021, cand va ajunge la 1.875 de lei. Din anul 2022, pensiile vor creste in raport cu inflatia. Insa, ministrul demis al Muncii, Marius Budai, este destul de rezervat.

,,Nimic nu e clar si nimic asumat. PNL sa spuna clar ca urmeaza majorari de la 1 ianuarie, urmeaza majorarile pentru profesori. Oamenii m-au întrebat prin tara daca vor sa impoziteze pensiile sub 2.000 lei, e o panica de nedescris. Ii asigur pe pensionari ca noi, chiar din Opozitie, ne vom bate din Parlament ca Legea Pensiilor sa fie respectata. Oamenii si-au pus sperante in noi sau isi pun sperante in aceasta lege si nu este un moft. Avem foarte multe pensii mici la aceasta data. Nu am fost Guvernul perfect, dar ne-am gandit cum sa facem cat mai bine pentru romani. Si cred ca in acesti doi ani si noua luni, am reusit sa aducem si un zambet si o mica speranta pe fata romanilor si mai ales pe fata parintilor si bunicilor nostri. Acesti seniori ai Romaniei care cred cu tarie ca trebuie sa aiba o varsta a treia, o batranete mai usoara”, a declarat Marius Budai.

Pe de alta parte, presedintele tarii Klaus Iohannis a promis inca din ziua in care Executivul PSD a fost demis prin Motiune ca nu se vor taia pensiile si salariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*