Miroase a totalitarism? OMS urmareste milioane de conversatii online pentru a contracara ,,stirile false” privind Covid 19

Afectata de scandalul covid, Organizația Mondiala a Sanatatii (OMS) lucreaza cu o companie de analiza pentru a „ monitoriza „milioane” de conturi de socializare ale oamenilor in vederea combaterii „dezinformarii privind coronavirusul”.

Potrivit unui buletin informativ al OMS din 25 august, intitulat „Imunizarea publicului impotriva dezinformarii”, Organizatia Mondiala a Sanatatii, bratul de sanatate al Natiunilor Unite, sustine ca există „o supra-abundenta de informatii si raspandire rapida a stirilor, imaginilor fabricate si a videoclipurilor cu privire la coronavirus”.

„Nu ne luptam doar cu virusul”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus in comunicatul de presa. „De asemenea, combatem trolii și teoreticienii conspiratiei care imping dezinformarea si submineaza raspunsul la focare”.

In iulie, administratia Donald Trump a inceput oficial procesul de retragere a Statelor Unite din OMS. In aprilie, Trump acuza OMS ca a avut un „rol in gestionarea gresita si acoperirea raspandirii coronavirusului”. Tot in aprilie, un reprezentant al OMS a spus ca avortul ar trebui sa fie un „serviciu esential” in timpul crizei coronavirusului.

OMS spune ca „lucreaza cu peste 50 de companii digitale si platforme de socializare” care includ Google, TikTok si YouTube „pentru a se asigura ca mesajele de sanatate bazate pe stiinta, provenite de la organizatie sau din alte surse oficiale, sunt cele care apar in primul rand pe aceste platforme atunci cand oamenii cauta informatii legate de COVID-19. ”

OMS a inventat expresia ,,infodemic” pentru a defini „dezinformarea” cu privire la coronavirus, sustinand ca aceasta e „la fel ca virusul: extrem de contagios si creste exponential”.

Acest „Infodemic”, spune OMS, este motivul pentru care recurgem la „ascultarea sociala” cu instrumente de „monitorizare a invatarii automate” pentru a combate „stirile false”.

OMS spune ca in fiecare saptamana analizeaza peste 1,6 milioane de „informatii despre diferite platforme de socializare”.

Apoi, utilizeaza algoritimii de „invatare automata” pentru a pune la punct o „taxonomie de sanatate publica dezvoltata” pentru a clasifica informatiile in patru subiecte diferite, acestea fiind cauza, boala, interventiile si tratamentul.

Tucker Carlson, gazda Fox News, a avertizat intr-o emisiune recenta ca obiectivul OMS in ceea ce privește criza coronavirusului ar putea fi combaterea „incalzirii globale”. „Potrivit lui Tedros, COVID-19 este cu adevarat despre incalzirea globala”, a spus Carlson.

„Rearanjarea societatii este obiectivul organizatiei. Citat: „Nu vom putea, nu ne putem intoarce la viata de dinainte” Acesta este un citat direct de la liderul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Dr. Tedros (Adhanom Ghebreyesus) care, apropo, nu este cu adevarat medic”, a adaugat Carlson.

Sursa: ActiveNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*