In Statele Unite ale Americii magazinele se inchid si se baricadeaza

Iata ce se petrece in Washington D.C. Vitrinele sunt baricadate. Putinele magazine care nu s-au baricadat o vor face pana la finalul zilei. Asa e in tot orasul. Este pregatirea pentru violentele care vor izbucni in urma rezultatului alegerilor, chiar daca nu va fi imediat concludent.

E 8 dimineata si cativa protestatari au inceput sa se adune. Mai tarziu n-as indrazni sa apar pe aici. Sa fim foarte sinceri. De ce se baricadeaza orasul? De ce se tem? Se tem de sustinatorii lui Trump sau de unele dintre grupurile un pic exagerate din America ? Nu. Se tem de ce se va intampla daca Trump castiga. Astfel de grupuri ne arata ca vor avea loc violente pe scara larga, jafuri si revolte. Vreau sa spun doua lucruri foarte importante.

Daca miscarea Black Lives Matter avea intr-adevar de-a face cu egalitatea rasiala, nimeni n-ar fi avut nicio problema cu ei. Sa ne gandim la miscarea pentru drepturile civile si la Martin Luther King. Un orator incredibil, cu un mesaj foarte puternic. Ce a spus? Vreau ca copiii mei sa nu fie judecati dupa culoarea pielii, ci dupa caracterul lor. Si, totusi, Black Lives Matter face campanie ideii ca trebuie sa fim impartiti si tratati diferit. Teama mea este ca aceasta campanie, in loc sa uneasca oamenii, ii intoarce unii impotriva altora.

Interesant este ca pe acest bulevard sunt multe corporatii mari, iar ironia este ca multe au donat bani organizatiei Black Lives Matter, iar acum sunt obligati sa inchida, timp de cateva zile, de teama protestelor si a violentelor. Mare ironie. Ideea e ca, intr-o democratie, ai o dezbatere aprinsa, o parte castiga, cealaltă pierde si, daca totul este corect si transparent, accepti rezultatul. Acesta e modul democratic de a ne alege si de a ne concedia liderii. Dar ceea ce ne propune noua stanga radicala este ideea ca ei si pozitia lor sunt superiori celor din dreapta conservatoare. Si sunt gata ca, daca nu obtin rezultatul dorit, sa incerce sa-l schimbe prin violenta.

Simt ca trebuie sa incepem sa-i invatam pe tineri ca, indiferent ce opinie imbratisezi, intr-o democratie ambele sunt puncte de vedere valide. Ma tem ca-i invatam pe oameni ca o parte este buna, iar cealalta rea, lucru care duce la protestele pe care le vedem. Sa speram si sa ne rugam sa nu fie violente in D.C. dupa alegeri. Dar, din faptul ca orasul este total baricadat, se vede ca se poate intmpla ceva rau. Sa reducem bugetul politiei. Black Lives Matter este o organizatie marxista, care vrea sa rastoarne capitalismul si sa taie bugetul politiei. In UK incearca sa devina partid politic. Sa nu ne inselam. Este o mare diferenta intre a sustine egalitatea si dreptatea rasiala si aceasta organizatie, pe care multi au vrut s-o sustina, crezand ca va face bine. De fapt, face mult rau.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*