Dosare penale in Moldova dupa alegerile locale generale din 20 octombrie 2019

In data de 20 octombrie 2019, au avut loc alegerile locale, unde s-au sesizat nereguli grave, in urma carora s-au intocmit 3 dosare penale. Informatia a fost data in Guvern, de catre secretarul de stat al Ministerului de Interne, Ianus Erhan.

Din cele relatate de secretarul de stat al Ministerului de Interne, politia a inregistrat 112 nerespectari ale legislatiei electorale.

Premierul Maia Sandu a comentat: ,, Va incurajez sa insistati ca aceste cazuri sa fie investigate la modul serios. Doar asa putem sa schimbam comportamentul unor actori electorali,,.

La alegerile precedente din luna februarie 2019, au fost inregistrate 270 de nereguli ale legislatiei electorale.

In data de 20 octombrie 2019, neregulile raportate de Misiunea Observatorilor Promo-LEX, au fost ingrijorator de multe, chiar peste 300 de astfel de incidente. Ele au fost descrise ca: intimidarea observatorilor Promo-LEX, situatii de recompense materiale sau banesti oferite alegatorilor, transportarea organizata a alegatorilor, acte de violenta sau intimidari ale alegatorilor, votarea nejustificata in grup, fotografierea buletinelor de vot, urne de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale etc.

Misiunea Promo-LEX de observare a alegerilor locale generale si parlamentare noi au constatat nereguli in multe localitati precum: Soroca, Chisinau, Buiucani, Nisporeni, Floresti, Dubasari, Cahul, Hincesti, Balti, Orhei, Calarasi, Rezina etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*