Daca pensiile speciale sunt taiate, ar putea sa fie ajutati cel putin un milion de romani

De ce este important?

Pandemia COVID-19 va fi aproape sigur urmata de o criza economica majora. Oamenii care au ramas fara resurse financiare vor avea mare nevoie de sustinere. Pe de alta parte, bolnavii au nevoie de medicamente gratuite.

In tot acest timp, peste 185.000 de romani primesc pensii speciale.

Cea mai mare astfel de indemnizatie este de 77.000 de lei. Doar din plafonarea acestei pensii la 4.000 de lei pentru urmatoarele 6 luni ar putea fi asigurat un venit cat indemnizatia de somaj, intr-o luna, pentru 876 de persoane sau un venit cat salariul minim pe economie pentru 347 de cetateni.

Prin solidaritate, am putea sa asiguram supravietuirea a cel putin un milion de romani doar dintr-o simpla realocare a unor privilegii neavenite in aceasta perioada.

Iar criza generata de pandemie ar putea sa duca tocmai la un milion de someri. Alte sute de mii de oameni in varsta si bolnavi cronici stau cu grija ca nu vor mai avea cu ce sa-si plateasca medicamentele. Plafonarea pensiilor speciale este un prim pas pentru a ne asigura sumele necesare unui fond de solidaritate in vremea coronavirusului.

Domnule Presedinte, haideti sa fim solidari!

https://stiri.declic.ro/plafonarea-pensiilor-speciale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed