Cotidianul Bild Zeitung il ataca pe Papa Benedict al XVI-lea

Ziarul german scrie ca, Joseph Alois Ratzinger, adica cunoscutul Papa Benedict al XVI-lea a protejat un prelat pedofil german care a fost trimis in judecata pentru abuz sexual

Papa Benedict al XVI-lea și secretarul sau personal, Monseniorul Georg Gaenswein, ar fi acoperit si protejat ani de zile un prelat pedofil german, in ciuda mai multor plangeri din cauza abuzurilor sale sexuale.

Pentru a formula acuzatia grava este cotidianul popular Bild Zeitung, care a fost si un sustinător convins al pontificatului lui Joseph Ratzinger. Monseniorul in cauza poarta numele de Christoph Kuehn, iar in 2005 a fost responsabil de biroul Germaniei de la Secretariatul de Stat al Vaticanului. Un preot, tot german, il acuza ca l-a hartuit mult timp, oferind detalii precise despre locuri si circumstante. Prelatul l-ar fi sarutat de mai multe ori cu limba si i-ar fi apucat organele genitale cu o mana, in timp ce cu cealalta i-a strans gatul.

Victima a apelat acum la procurorul din Ingolstadt, care a confirmat ca a deschis un dosar, chiar daca nu este inca o ancheta formala, ci o „ancheta preliminara”. Potrivit unei declaratii injurate facute de preot magistratului, in posesia ziarului Bild, Gaenswein ar fi stiut si a ramas tacut, despre abuzuri timp de 7 ani. Ziarul citeaza un e-mail din 2012, in care secretarul Papei ii scrie victimei: „Nu furie, dar surpriza … sper ca acest joc nu va dura mult”. Gaenswein i-a confirmat ziarului Bild ca a primit informatii scrise despre abuzuri in 2013, dar ca a vrut sa actioneze intr-o maniera „responsabila”, informand seful de serviciu al papei de atunci. In orice caz, nu a fost luata nicio masura punitiva impotriva lui Kuehn, care a fost transferat mai intai la nunciatura din Viena si apoi trimis inapoi in eparhia de origine din Bavaria. Episcopul local i-a declarat ziarului Bild ca prelatul este un „supergay agresiv”.

Potrivit jurnalistului Nikolaus Harbusch, care a semnat serviciul, motivul acoperirii date de Benedict al XVI-lea si secretarul sau personal Georg Gaenswein lui Christoph Kuehn, ar putea fi în rolul pe care l-a jucat in ajunul Conclave din 2005, cel care l-a ales pe Ratzinger. De fapt, Kuehn a făcut public, dezvaluindu-l unui jurnalist din localitatea Welt, intalnirea secreta (pre-conclava si deci interzisa) intre un grup de cardinali progresivi, a decis sa-l aduca deja pe Bergoglio pe scaunul lui Pietro. O miacare care a facut ca incercarea sa esueze, deschizand calea pentru alegerea papei german.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*