CONAN, cainele militar erou ranit in raidul impotriva liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi

Un caine militar erou care a fost ranit in timp ce ajuta la identificarea temutului lider ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a fost in cele din urma identificat.

Liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi si CONAN cainele Militar

Numele caninului a fost dezvaluit sub numele de Conan, un caine belgian malinois, care lucreaza la o unitate militara extrem de secreta Delta Force, a armatei americane.

Cainele a intrat in actiune sambata seara, in timpul misiunii conduse de fortele speciale americane si ajutat de SAS (Special Air Service) in Siria.

Conan, cainele militar erou si teatrul de operatiuni militare

Donald Trump, a postat mai devreme o poza cu caninul si la laudat ca fiind un „baiat bun”, „frumos” si „talentat”.

Presedintele SUA, Donald Trump si Conan, cainele militar erou

Conan a suferit rani minore, in timp ce l-a alungat al-Baghdadi cu cateva momente inainte de a-si detona vesta, potrivit rapoartelor Newsweek.

Conan, a fost usor ranit de socul exploziei, dar de atunci si-a mai revenit urmand un tratament dat de dresorul sau.

Oficialii Departamentului Apararii din Statele Unite ale Americii au refuzat initial sa identifice luptatorul K9 pana la interventia presedintelui american.

In cadrul unei conferinte de presa, luni, gen. Mark Milley, presedintele sefilor de personal comun, a declarat reporterilor: „Nu dezvaluim numele cainelui in acest moment … cainele este inca in teatrul de operatiuni.”

„Usor ranit si recuperat pe deplin, dar cainele este inca in teatru de operatiuni, revenit la datorie, cu dresorul sau.

Rapoartele spun ca acest caine Conan poarta numele comediantului show-urilor de nopte Conan O’Brien și nu faimosul barbar, interpretat de Arnold Schwartzenegger.

Au aparut mai multe detalii despre indrazneata incursiune nocturna, inclusiv sa il identifice pe comandantul operatiunilor care a ajutat la planificarea acesteia.

Locotenentul general Scott Howell, din Cadiz, Kentucky, a fost laudat ca fiind omul care a ajutat la conducerea atacului de succes.

Nu este clar daca locotenentul general Howell a fost pe teren in Siria în timpul atacului, dar este un pilot de comanda cu mai mult de 2.600 de ore de zbor, inclusiv tururi in Afganistan si Irak.

Locotenentul general Howell, care s-a înscris in Academia Fortelor Aeriene din SUA in 1987, este comandantul Comandamentului comun al operatiunilor speciale din Fort Bragg, in Carolina de Nord.

Newsweek a afirmat ca Baghdadi a detonat o vesta sinucigasa după ce si-a dat seama ca nu are nicio sansa de evadare. Cele două sotii ale sale au fost, de asemenea, ucise in urma unor raiduri militare americane, relateaza Mirror online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*