Comisarii europeni alesi in functie vor intra sub lupa institutiilor europene

Activitatea Comisiei Europene este coordonata de catre o echipa formata din 28 de comisari, cate unul din fiecare tara a Uniunii Europene. Echipa poarta numele oficial de ,,colegiul comisarilor,, si este condusa de presedintele Comisiei.

Presedintele-desemnat al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, a anunta componenta viitoarei comisii europene. Noua comisie va avea 6 vicepresedinti, 3 din est si 3 din vest.

Din cauza unor probleme, in ceea ce priveste compatibilitatea cu functia, zece dintre comisarii desemnati vor intra sub lupa institutiilor europene. Printre ei se numara si propunerea Romaniei, Rovana Plumb,care va trebui sa dea explicatii cu privire la declaratia de avere, potrivit informatiilor date de Digi 24.

Comisarii numiti in functie vor primi o scrisoare de la comisia JURI ( Comisia pentru Afaceri Judiciare), prin care li se va solicita sa ofere mai multe informatii pana la intrevederea de saptamana viitoare, 25 septembrie 2019, sunt:

Josep Borrell (Spania), va trebui sa puna la dispozitie mai multe informatii cu privire la actiunile pe care le detine la companii si locurile pe care le ocupa in mai multe consilii de supraveghere.

Vera Jourova (Cehia), va trebui sa puna la dispozitie mai multe informatii cu privire la investitiile pe care le-a făcut.

Johannes Hahn (Austria), va trebui sa puna la dispozitie mai multe informatii cu privire la actiunile pe care le detine.

Janusz Wojciechowski (Polonia), va trebui sa le clarifice contradictiile existente intre mai multe declaratii ale sale (curtea auditorilor, Parlamentul European, Comisia Europeana).

Elisa Ferreira (Portugalia), va trebui sa puna la dispozitie mai multe informatii cu privire la anumite investitii făcute. Comitetul nu vede o problema in legătura cu locul de munca al sotului ei.

Stella Kyriakides (Cipru), va trebui sa puna la dispozitie mai multe informatii cu privire la actiunile pe care le detine

Didier Reynders (Belgia), va trebui sa puna la dispozitie mai multe informatii cu privire la investitiile sale la anumite fonduri.

Sylvie Goulard (Franţa), va trebui sa justifice diferentele dintre declaratia pe care a facut-o acum si cea pe care a facut-o atunci cand era europarlamentar.

Virginijus Sinkevicius (Lituania), va trebui sa puna la dispozitie mai multe informatii cu privire la activitatea sotiei sale, in ce domeniu lucreaza aceasta.

O situatie deosebita:

Laszlo Trocsanyi (Ungaria), nu va primi o scrisoare, vizavi de suspendarea activitatii legale in momentul in care nu a mai lucrat ca avocat; insa secretariatul Comisiei pentru Afaceri Judiciare a solicitat o clarificare asupra ce reprezinta suspendarea activitatii sub legea ungara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed