Anual In Romania Fructele si Legumele Din Import Sunt Identificate Cu Toxine

In anul 2020, Turcia ocupa locul intai la legume, fructe, pline de pesticide aduse in Romania. Atunci cand vorbim de sanatate, sfaturile specialistilor indica mesele bogate in fructe si legume.

In aceasta perioada a anului pietele, micile magazine si hipermarketurile sunt pline de astfel de produse. Dar, nu toate respecta normele europene. Firme care aduc fructe si legume din import ocolesc legea, cu ochii doar pe profit, fara interes pentru sanatate cetatenilor. Ceea ce conteaza pentru sanatate, nu tine neaparat de aspect, ci si de interiorul acestor alimente.

Producatorul roman ajunge greu sa penetreze cu marfa in lanturile de supermarket. Aici locul este ocupat de fructele si legumele importate din alte tari.

In Romania, verificarea si controlul acestor produse se ocupa Agentia Nationala Sanitar-Veterinara pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Inspectorii controlaza rezidurile de pesticide, acea otrava periculoasa pentru sanatatea noastra care poate duce la boli grave. Aceste reziduri pot dezvolta in timp si anumite tipuri de cancer.

Ce produse periculoase au fost descoperite pe rafturile magazinelor:

Pentru descoperirea acestor reziduri periculoase, ANSVSA releveaza probele si elimina din circuit produsele cu risc major. In ultimii trei ani, legumele si fructele identificate ca neconforme au provenit din tari precum Turcia, China, Macedonia, Polonia.

Iata cateva dintre produsele neconforme gasite pe rafturile magazinelor: ardei gras cu buprofezin (substanta activa peste nivelul maxim admis), banane cu imazalil din Ecuador, struguri din Republica Moldova cu procimidon, ardei iute din Uganda cu lambda-cihalotrin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*