515 primari alesi deja in primul tur in Moldova. Turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor va fi organizat pe 3 noiembrie 2019 in 383 de localitati

Comisia Electoral Centrala a stabilit ca pe buletinele de vot sa fie inscrisi primii doi candidati care au intrunit cel mai mare numar de voturi la alegerile din 20 octombrie 2019. Inscrierea in buletin a celor doi candidati se va face in ordinea descrescatoare a numarului de voturi acumulate in primul tur de scrutin.

Daca in cazul ca unul dintre cei doi candidati se va retrage din cursa electorala pana cel tarziu cu o saptamana de zile inainte de ziua votarii, scrutinul se va desfasura intre candidatul ramas si urmatorul candidat care a acumulat cel mai mare numar de voturi in primul tur de scrutin.

Buletinele de vot pentru alegerea primarului din mediul urban sau rural, se vor tipari conform modelelor aprobate de Comisie Electorala Centrala pentru alegerile locale generale din data de 20 octombrie a aceluiasi an.

Votarea in cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale se va efectua in baza acelorasi liste electorale utilizate la primul tur.

Cerintele pentru concurentii electorali vor fi sa prezinte, pana la data de 1 noiembrie 2019, dupa amiaza , pana la orele orele 16:00, rapoartele privind veniturile si cheltuielile din campania electorala pentru turul al doilea de scrutin sau vor informa despre faptul ca nu au deschis/redeschis contul cu mentiunea ,,Fond electoral” si nu au suportat cheltuieli financiare. Partidele, alte organizatii social-politice, blocurile electorale vor prezenta respectivul raport (sau vor informa despre nedeschiderea contului) la Comisia Electorala Centrala, iar candidatii independenti, evident la consiliile electorale de circumscriptie.

In urma primului tur al alegerilor locale generale desfăsurat duminica, 20 octombrie 2019, au fost alesi un numar de 515 primari, anunta Jurnal.md.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*