Viata traita experimental

Stim in teorie ca viata este scurta. Toti dau definitii despre viata lor sau a altora. Adevarul este ca traim unii dupa altii, desi fiecare are rolul lui si viziunea lui despre viata. Fiecare, in functie de mediul in care a crescut, in functie de pregatirea sa, te sfatuieste sa traiesti viata pe care a citit-o in carti, pe internet sau din cine stie ce viziuni; dar nimeni nu poate sa spuna de fapt care este calea de urmat. De ce? Pentru ca fiecare are menirea lui si nimeni nu poate schimba asta. Viata este o lupta individuala, in primul rand, iar cei care percep asta, pot sa ii dea un sens.

Asadar, lucurile pe care le detii, nu iti evidentiaza adevarata valoare. Lucrurile sunt doar lucruri, valorile te poarta in societate, ele iti ghideaza fiecare pas. Desigur, sunt oameni care judeca dupa aparente, după cat de bogat sau sarac esti, insa valoarea persoanei tale consta in numarul de prieteni adevarati pe care ii ai, familia unita, iubirea pentru aproape, asteptarile tale, obiectivele stabilite, temerile, punctele forte pe care le detii. Toate reprezintă suma a tot ceea ce esti tu!

Tu actionezi si nimeni nu poate sa decida pentru tine, iar viata ta este dovada reala pentru sirul de decizii pe care l-ai facut pana acum. Fiecare lucru pe care îl faci isi pune amprenta in viitor. Ca e o decizie proasta, ca e o decizie buna, aceasta te va afecta mai devreme sau mai tarziu (aici vorbim de deciziile importante de tipul: plecare din tara, schimbarea jobului, decizia de a face un copil, casatoria si multe altele. Aminteste-ti intotdeauna ca este mai bine sa fii nehotarat intr-o decizie sau alta, decat sa nu te complici deloc. Asta inseamna ca evoluezi si nu stai pe loc.Incearca sa fii tolerant! Da-ti timpul de gandire de care ai nevoie! Parcurge totul gradual! Ai incredere in tine si ia viata asa cum este ea.

In zilele noastre suntem ocupati in fiecare minut al zilei cu cate o activitate, fie personala fie profesionala, cert este ca simtim ca nu avem timp pentru nimic. Daca esti ocupat nu inseamna ca faci lucrurile in ordinea prioritatilor, ca muncesti la viitorul tau, ca evoluezi in vreun fel, ca esti eficient sau productiv. Intrerupe putin totul si priveste imprejur! Semenii tai ocupati fug de colo colo in toate sensurile si, de multe ori, marcheaza lucrurile care trebuiesc facute, fara sa aiba vreo multumire de pe urma lor, fara sa isi acorde un minut sa celebreze, sa se complimenteze pentru o mica reusita de peste zi. Cu atatea probleme cotidiene, nici nu ai un somn odihnitor noaptea, nici nu poti sa te repartizezi cum trebuie intre viata profesionala si cea personala. Chiar si asa, ajungi sa le imbini pentru ca timpul dintr-o zi ti se pare prea scurt.

Asta facem noi, oamenii, experimentam sentimente, trairi, ne cream constient sau nu realiatea, unii dupa altii. Toti oamenii de pe planeta Pamant, isi exercita functia de creatie, in participatiune, interactionand in fiecare secunda, in aceasta dimensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*