Știați ce se poate întâmpla dacă dormiți cu părul ud?

Ți s-a întâmplat vreodată să te speli pe cap înainte de culcare și să adormi cu parul ud, eventual înfășurat într-un prosop? 

Sigur ți s-a spus și ție, măcar o dată, în copilărie, de către părinți  sau bunici, că dacă te culci cu părul ud, răcești. Deși cercetătorii susțin că nu există dovezi în acest sens, atrag atenția că nu este deloc sănătos să nu îți usuci părul înainte de culcare.

Te poți trezi cu dureri de cap

În timpul somnului, temperatura corpului crește. În aceste condiții, umiditatea și temperatura crescută îți vor da dureri puternice de cap la trezire.

Provoci înmulțirea bacteriilor și a ciupercilor

Pernele sunt pline de acarieni și bacterii, având în vedere că absorb transpirație, celule moarte de pe suprafața pielii, ori uleiurile pe care le secretă corpul. Când dormi cu părul ud, chiar dacă îl înfășori într-un prosop, uzi perna și creezi mediul perfect pentru înmulțirea bacteriilor. Dacă se întâmplă să adormi cu părul ud într-o seară, dimineața lasă perna la uscat și schimbă lenjeria.

Îți slăbește firul de păr

Părul ud se rupe mai ușor. Când dormi cu el fără să îl usuci, sunt mari șanse să te trezești cu rezultate nedorite dimineața.

Trucuri de care să ții cont, dacă dormi cu părul ud

Se știe că sunt momente în care ești atât de obosit/ă, încât nu mai ai energie să te usuci. Câtă vreme nu se întâmplă des, nu este o tragedie, însă ai grijă să respecți câteva reguli, pentru ca efectele secundare să fie minime.
Schimbă fața de pernă cu una din satin sau dintr-un material lucios. Astfel, părul tău va aluneca pe perna și nu se va rupe atât de ușor. Un alt lucru pe care îl poți face când nu mai ai timp să te usuci înainte de culcare este să îți prinzi părul într-un coc lejer. Astfel, îl vei proteja, iar dimineața vei avea bucle lejere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed