Stiati, ca … ? Beneficiile boabelor de struguri

Strugurii albi si negrii, sunt considerati superfructele toamnei. Beneficiile uimitoare ale acestor stravechi fructe, pentru organismul omului sunt foarte multe: contin 80% apa, vitamine, minerale, acid folic si antioxidanti. Aceste substante contribuie la energizarea organismului, la intarirea sistemului imunitar, la reducerea nivelului de stres si la protectia aparatului cardiovascular.

O cana de boabe de struguri albi sau rosii contine 104 calorii, 0,24 grame de grasime,4,8 miligrame de vitamina C, 1,09 grame de proteine, 1,4 grame de fibre, 288 miligrame de potasiu, 0,54 miligrame de fier, 10 micrograme de vitamina A și 3 micrograme de fosfati. Strugurii contin multa apa, sunt ideali pentru hidratare si contin multi antioxidanti importanti pentru sanatatea ochilor, cum ar fi zeaxantina si luteina, iar strugurii rosii au resveratrol fitochimic in coaja, antioxidantul cunoscut pentru protejarea impotriva mai multor boli cronice. Strugurii contin antioxidanti puternici (polifenoli), care pot reduce sau preveni multe tipuri de cancer , inclusiv cel de colon, pancreas, prostata, gura, plamani, farinx (partea superioara a esofagului) si esofag. Continutul ridicat de polifenol, fibrele si potasiu din struguri reduce riscul de boli cardiovasculare, ajuta la sanatatea inimii, reduce atacul de cord, reducerea tensiunii arteriale, protejeaza impotriva pierderii masei musculare, pastreaza densitatea minerala din oase si reduce aparitia pietrei la rinichi. Strugurii sunt recomandati datorita continutului ridicat de potasiu, pentru hipertensivi, deoarece combate efectele sodiului asupra corpului. Consumul strugurilor este cel mai benefic cand sunt proaspeti. Cei mai buni sunt cei fermi la atingere, fara pete si se pastreaza cel mai bine la frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*