Mersul pe jos, este un sport ieftin si benefic pentru sanatate

Chiar daca mersul pe jos nu poate niciodata sa devina o moda, este imposibil de negat beneficiile lui. Foarte relaxant este mersul pe jos cu picioarele goale pe pamant, iarba sau nisip, atunci chiar am gasit cea mai simpla cale de a ne vindeca si mentine sanatosi.

Este distractiv și relaxant. Daca te plimbi cu prietenii sau cu familia, poti discuta liber cu ei, si comunicarea in aer liber fiind una benefica.

Diminueaza bolile. Unele cercetari au stabilit ca mersul poate micsora riscul bolilor de inima cu aproape 50%. Persoanele mai in varsta care si-au facut un obicei din mersul pe jos au fost capabile sa reduca progresia dementei si Alzheimer-ului tot cu jumatate. La persoanele cu risc mare de diabet, mersul a fost combinat cu alte interventii in stilul de viata si aproape 60% dintre ei au redus progresia la starea prediabetica.

Micsoreaza durerea si dizabilitatea. Pe langa faptul ca este terapeutic, mersul pe jos face trupul mai puternic si mai rezistent. Oamenii care sufereau de artrita la genunchi si au mers pe jos cam trei ore pe saptamana, li sa redus durerea cu aproximativ 50%. Plimbarile de patru ore pe saptamana au micsorat riscul de fractura de sold la femeile dupa menopauza cu peste 40%.

Amelioreaza sanatatea mentala. Se cunoaste faptul caactivitatea fizica si sanatatea mentala nu sunt intotdeauna in concordanta una cu alta, asadar mersul pe jos pare sa mai aiba un impact semnificativ asupra nivelului nostru de fericire. Specialistii din domeniu, amintesc ca o treime din numarul persoanelor deprimate au raportat ca s-au simtit mai bine dupa doar o mica doza de mers pe jos.

Micsoreaza rata mortalitatii. Un studiu asupra unor oameni, efectuat timp de 12 ani, a aratat ca cei care mergeau pe jos aveau o rata a mortalitatii mai mica cu 23% decat cei care alegeau sa se deplaseze cu ajutorul unor mijloace de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed