Câteva obiceiuri proaste care îți”aduc”sărăcia la ușă

-Obiceiul de a-i analiza pe toți”prin bani”

Doar oamenii care s-au auto-programat la sărăcie, consideră că fericit poți să fi doar dacă ai un salariu cu multe zerouri. Ei mai consideră că nu te poți bucura de viață dacă nu ai haine scumpe, o vilă și o mașină de lux. La întrebarea”Ce ai nevoie pentru a fi fericit?”, doar oamenii sărăci încep să enumere bunuri materiale. 

Oamenii cu venituri mari enumeră dragostea adevărată și prietenia. Iar bogătia lor nu se află în contul din bancă. Potrivit lor, bogați sunt cei care atrag banii, care creează idei pentru business din nimic. Un om cu adevărat de succes nu depinde de cât de mare este sacul său cu aur.  

-Obiceiul de a face o muncă care nu-ți place 

Dacă nu eu, atunci cine? Se știe ca oamenii care de obicei fac lucruri care nu le plac, potențial sunt pregătiți pentru insuccese și sărăcie. Cauza acesteia este sentimentul care apare din cauza faptului că trebuie să facă lucruri care nu îi plac. Prin urmare, fă doar ceea ce îți place, pentru a primi o plăcere dublă. 

-Obiceiul de a cere compătimire 

Primele semne ale sărăciei apar atunci când începi să te plângi prea des de soarta nefericită pe care o ai și ceri compătimirea celor din jur. Nu ai silueta potrivită, nu ai salariul dorit, nu ai studiile pe care ți le-ai dorit, nu ai casa pe care o visezi, nu e vremea dorită, nu e nimic, deci totul, absolut totul din jurul tău îți pare a fi un motiv bun pentru a cere milă și compătimire pentru viața pe care o ai și cât de nenorocit ești. 

Mai mult decât atât, oamenii care obișnuiesc să se plângă mereu, își pierd atenția celor din jur. Poate să-ți fie milă de cineva la nesfârșit, dar și acel cineva trebuie să facă ceva pentru a-și schimba viața. Autocompătimirea, este cea mai bună soluție pentru a obține un serviciu slab plătit și o viață gri. 

-Obiceiul de a face economii din orice 

Dacă primul lucru pe care îl faci atunci când mergi într-un magazin este să cauți sectorul cu reduceri, dacă crezi că colegii tăi au un salariu mai mare, lucrând mai puțin și dacă niciodată nimănui nu îi împrumuți bani, nu lași chelnerului bacșiș, mai mult decât atât, nu vrei să ai un copil din cauza salariului pe care îl ai, cel mai probabil, obiceiurile care te duc la sărăcire sunt deja în sângele tău. 

-Obiceiul de a sta departe de rude/familie 

Cei mai buni ghinioniști sunt cei care se indepărtează de familie. De ce trebuie să-mi sun soacra? Are nevoie, să mă sune…, Tată, îți amintești când m-ai certat de față cu toți vecinii? Atunci aveam doar patru ani, dar eu nu am uitat…

Să-ți spun un secret: toți oamenii bogați au o trăsătură comună, aceea ca familia este cea mai mare bogăție a lor. Deoarece doar aici poți găsi susținere, liniște și înțelegere atunci când în viața de zi cu zi e o adevărată criză. Gândește-te la asta…

-Obiceiul de a intra în panică atunci când se termină banii 

Când doar la gândul că ai putea să fii demis, pulsul tău crește, acesta poate fi un semn că deja începi să te pregătești de sărăcie. Oamenii bogați nu pun accentul pe bani, fiindcă azi au bani, mâine nu. Și așa de fiecare dată. 

-Obiceiul de a cheltui mai mult decât câștigi 

Ai două locuri de muncă dar banii oricum nu-ți ajung? Ar fi timpul să schimbi ceva! Dacă o persoană nu vede diferența dintre un credit și altul, atunci cu siguranță, bogat nu va fi niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed