Inimă de vită cu legume picante preparată într-o oră

Necesarul de ingrediente folosite:

-două felii mari de inimă de vită, două linguri ulei de măsline, un ardei, o lingură de verdeață tăiată mărunt, o ceapă mică, patru morcovi mici, doi căței de usturoi, două linguri de sos soia, o jumătate cană mică de vin, sare albă fină, piper negru măcinat, o linguriță amidon,o jumătate de linguriță de oțet,

o linguriță de pastă de ardei iute.

Mod de preparare:

Lăsăm la macerat în frigider pentru aproximativ două ore bucățile de inimă de vită cu un sos făcut dintr-o lingură de soia, o jumătate cană mică de vin, cățeii de usturoi tocați mărunt, lingura de verdeață tăiată mărunt, sare, piper și condimente după gust .

Se pregătesc legumele tăind ceapa, ardeiul și morcovii  fâșii lungi și subțiri. Se pun într-un bol cu o lingură de sos de soia, sare, piper și o jumătate de linguriță de oțet și le lăsăm 15 minute înainte să fie puse la foc.

Folosim o tigaie în care punem la încins 2 linguri de ulei de măsline și adăugăm legumele cu sosul lăsat. Le lăsăm la călit la foc mic timp de 5 minute și adăugăm bucățile de inimă de vită și mai lăsăm câteva minute. După aceea punem 100 ml de apa și lăsăm să fiarbă la foc mic și cu capac timp de 5 minute, întorcând bucățile de inimă din când în când. La sfârșit condimentăm după gust și punem pasta de ardei iute și turnăm o jumătate de căniță de apa rece în care s-a dizolvat amidonul. Se poate servi cu cartofi fierți întregi și rumeniți câteva minute la cuptor.

Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*