Varza la cuptor – reteta traditionala

Necesarul de ingrediente

– 500 de grame varza alba acra,

– 500 de grame varza proaspata,

– 150 de grame de bacon afumat,

– 2 cepe medii ca marime,

– 2 rosii mari,

– 200 de grame de carne de porc,

– 200 de grame de carne de vitel sau vita,

– 150 de grame de carnati afumati,

– 50 de grame de untura curata si alba ( de la tara, de la bunici),

– 2 linguri bulion,

– 5 foi de dafin,

– sare fină alba si

– piper negru macinat.

Mod de preparare

– Varza acra se trece sub apa rece, se scurge si se toaca marumt. Se spala si se toaca si varza proaspata.

– Carnea se taie cubulete, dupa care se pun sa se rumeneasca in untura.

– Separat, se caleste tot in untura ceapa taiata marunt alaturi de cuburile de bacon si de carnatii taiatibucați mai mari.

– Intr-o tava incapatoare se pun cele două tipuri de varza, baconul si ceapa, carnatii, carnea, foile dedafin, se toarna apa si se lasă la fiert doua ore la foc mic, in cuptor.

– Cu 15 minute inainte de a fi gata se pune bulionul, se pun rondelele de rosii peste tot in tava, se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa la fiert 15 minute, la cuptor.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*