Varza calita de post

Varza calita este gustoasa, rapid si usor de pregatit, dar si alegerea perfecta pentru zilele in care vrei sa gatesti ceva fara prea mare efort sau pierdere de timp.

Necesarul de ingrediente

– 1 varza alba medie(de circa 2 kilograme),

– 2 ardei grasi,

– 2 cepe albe medii, ca marime,

– 2 rosii medii,

– 3 linguri de sos de rosii,

– ulei de masline extra-virgin,

– sare alba fina si

– piper negru boabe (după gustul fiecăruia).

Mod de Preparare

– Incepem prima data sa tocam ardeii si ceapa. Ii punem la calit in putin ulei, la foc mic spre mediu, intr-o cratita mai mare.

– In momentul in care s-au mai inmuiat, asezonam cu sare si piper si adaugam si rosia taiata marunt.

– Pasul urmator este sa spalam si sa toacam varza solzisori dar nu prea marunti.

– Cam dupa aproximativ 2-3 minute de cand am pus si rosia la calit, adaugam si pasta de tomate.

– Amestecam cu o lingura de lemn, daca dorim punem și un praf de boia afumata daca avem si dorim, dupa care punem capacul si lasam la foc mic.

– Punem si varza tocata in cratita in care am calit legumele si amestecam usor.

– Daca se intampla sa nu incapa toata varza din prima, punem cat incape si pe masura ce se inmoaie, mai adaugam din cand in cand.

– Lasam varza la calit la foc mic si amestecam din zece in zece minute, și sa nu uitam sa fie acoperita cu capac, ca sa nu se arda si sa lase singura zeama.

– Aproape de final, mai putem adauga și alte condimente cimbru, boia afumata, frunza de dafin, bineanteles daca dorim sa fie mai aromata. Cand am terminat, putem servi varza calita calda cu mamaliguta, dar si rece merge.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*