Turtite din cartofi fierti cu usturoi si verdeata

Turtite din cartofi fierti cu marar si usturoi, este o reteta de post ieftina, simpla, rapida si gustoasa.

Necesarul de ingrediente:

– 400 de grame de cartofi albi,

– 5 catei de usturoi zdrobit,

– 1 legatura de marar,

– 2 linguri de faina,

– 2 linguri de pesmet,

– ulei de masline extra-virgin,

– piper negru macinat,

– sare alba fina,

– separat 100 de grame de pesmet pentru tavalit turtitele.

Mod de preparare:

– Prima data fierbem cartofii in apa, cu 1 lingurita de sare. Cand furculita patrunde usor, ii scurgem, ii lasam la racit, apoi ii curatam de coaja.

– Folosim cartofi cu coaja alba, pentru ca fierb mai repede si turtitele se vor forma mai usor.

– Fierbem cartofii in coaja, in apa in care se adauga putina sare. Vor fi mult mai buni la gust.

– Dam cartofii pe razatoarea mica, dupa ce se mai racesc, sau se paseaza cand sunt fierbinti.

– Apoi amestecam apoi cu sarea, piperul, usturoiul zdrobit, mararul tocat, doua linguri de pesmet si doua linguri de faina.

– Formam sfere (turtite) care se aplatizeaza, apoi se dau prin pesmet.

– Lasam putin sa se intareasca pesmetul pe ele apoi le prajim in ulei incins la foc domol.

– Cand sunt gata, le scoatem pe servetele pentru a absorbi din ulei.

– Sunt foarte gustoase reci, alaturi de felii de rosii, ardei gras si castraveti.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*