Top 5 cele mai picante mancaruri din lume

Crezi ca daca mananci un ardei iute cu o ciorba romaneasca ori savurezi o pizza mexicana este suficient pentru a te lauda cu recordurile tale la mancat alimente picante? Nici macar nu se compara cu unele preparate asiatice, americane sau europene, care dau sens expresiei ,,a-ti lua gura foc” si sunt incluse in topul celor mai picante mancaruri din lume!

– Phall Curry, este un preparat care imbina in mod autentic aromele englezesti cu cele asiatice si indiene si este considerat cel mai picant preparat din lume. Contine zece tipuri de ardei iuti, printre care si Bhut Jolokia, considerat cel mai picant din lume, dar si ghimbir sau seminte de fenicul. Persoanele care reusesc sa termine o portie din acest preparat primesc si o diploma de merit, insa doar un singur barbat a reusit aceasta performanta pana acum!

– Widower Curry, este un preparat englezesc servit la un restaurant din Grantham, despre care se spune ca este una dintre mancarurile lumii de la care-ti ia gura foc. Surse locale au declarat, pentru The Sun, ca unele persoane au avut halucinatii dupa ce au consumat acest preparat incredibil de iute.

The 4 Horsemen Burger. Orasul San Antonio, Texas, Statele Unite ale Americii, se lauda cu unul dintre cele mai iuti preparate din lume. Este vorba de un burger care contine nu mai putin de trei tipuri de ardei iuti si un sos extrapicant. De la introducerea lui in meniu si pana in prezent, doar patru persoane au reusit sa il de-a gata pana la capat.

– Curry-ul sud-coreean, este considerat unul dintre cele mai picante preparate din lume. Doar o simpla inghititura din acest festin al aromelor iuti te poate face sa transpiri instantaneu, dar localnicii promit ca este comestibil.

Shrimp Cocktailul, din localul ,,St. Elmo Steak House”, Indiana, Statele Unite ale Americii, a facut furori printre americani, dupa ce mai multi critici culinar au vizitat restaurantul si au descris apoi senzatiile pe care le-au trait odata cu gustarea unuia dintre cele mai picante preparate din lume. Cei care au avut curajul sa guste preparatul au comparat experienta cu o „electrocurare”. Surpinzator este faptul ca iuteala nu provine de la ardei iuti, ci de la cantitatea foarte mare de hreancu care sunt asezonati crevetii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*