Tocanita simpla

Tocanita de cartofi cu mazare, este o reteta taraneasca, simpla. Cand vrei sa mananci ceva bun, rapid de facut si de post, aceasta reteta este perfecta.

Necesarul de ingrediente:

– 5 cartofi mari,

– 100 de grame mazare,

– 3 cepe,

– 2 morcovi,

– 2 catei de usturoi,

– 2 frunze de dafin,

– 100 mililitri de suc de rosii,

– 3 linguri de ulei de masline extra-virgin,

– 1 legatura patrunjel,

– sare alba fina,

– piper negru macinat.

Mod de preparare:

Intr-o cratita medie(ca adancime), am pus uleiul, dupa care am taiat ceapa marunt si am adaugat-o sa se caleasca. Am continuat pun si sare, piper, morcovii taiati rondele, mazarea si putina apa, dupa care am acoperit cu un capac cateva minute pentru a se innabusi toate. Am adaugat si cartofii taiati cuburi si am mai completat cu apa fierbinte pana ce apa era deasupra cartofilor. Dupa ce aproape au fiert cartofii, am pus sucul de rosii, frunzele de dafin si usturoiul taiat felii. Am mai dat in cateva clocote pana s-au fiert complet cartofii si la sfarsit am adaugat patrunjelul uscat si am pus capacul. Pentru cei ce iubesc mararul, merge perfect cu aceasta tocanita. Pentru cine doreste, merg alaturi muraturile sau castravetii murati.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*