Șnițel Vienez de vițel

Necesarul de produse pentru Șnitelul Vienez de vițel:

-patru ouă de găina, sare fină albă, piper negru măcinat, trei linguri lapte de vacă, trei linguri făină albă 000, pesmet și ulei pentru prăjit.

 

Modul de preparare:

-antricotul de vițel se dezosează și se curăță de pielițe. Dacă spălam carnea înainte, nu trebuie să uităm că e nevoie să o ștergem cu un prosop de hârtie. O tăiem apoi felii de grosimea unui deget;

-se bate carnea până când devine subțire și întinsă. Cu cât e mai subțire, cu atât se prăjește mai repede și va fi mai pătruns șnitelul. Întindem apoi feliile și le condimentăm pe ambele părți cu sare și piper măcinat;

-într-un bol batem bine ouăle cu sare și turnăm încet puțin lapte. Batem apoi bine cu un tel compoziția în care am pus și cele 3 linguri de făină. Cu cantitățile astea ne jucăm până când obținem consistență unui aluat ca pentru clătite, dar mai gros puțin;

-punem la încins ulei într-o tigaie. E numai bun când sfârâie coada scufundată a unei linguri de lemn.

-ne pregătim 2 farfurii plate: una cu făină și alta cu pesmet;

-tăvălim felia de carne mai întâi în făină, o scuturăm de surplus, o dăm apoi prin aluat, scuturăm și aici surplusul de pereții bolului apoi într-o ultima mișcare dăm felia prin pesmet pe ambele părți și o așezam frumos în uleiul încins. Minimizăm flacăra și așteptăm, până ce șnitelul s-a rumenit pe o parte, apoi îl întoarcem pe cealaltă. Nu va dură mult. Repetăm operațiunea cu toate feliile de carne. Cam 2 mari vor intră în același timp într-o tigaie mare, asta dacă ați bătut bine carnea. Serviți felia cu o salată de cartofi sau cu niște cartofi natur, dar atunci adăugați o felie de lămâie și un sos de fructe de pădure.

Poftă Bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*