Sarmale de post cu orez si ciuperci

Reteta: Sarmale cu orez si ciuperci, este una dintre cele mai o gustoase mancaruri de post.

Necesarul de Ingrediente:

– 2 verze murate,

– 250 de grame de orez,

– 50 de grame de pasta de tomate,

– 400 de grame de ciuperci,

– 4 cepe,

– 100 de ml. de ulei,

– 3 morcovi,

– 500 de ml. suc de rosii,

– 1 legatura marar verde,

– cateva fire de marar uscat,

– cateva boabe de piper negru,

– 4 boabe de enibahar,

– 6 foi de dafin,

– sare fina alba,

– piper negru macinat.

Mod de preparare:

Tocam ceapa marunt si o calim in uleiul incins cu o lingurita de sare. Cand incepe sa se ingalbeneasca usor, adaugam ciupercile tocate, morcovul ras si orezul. Adaugam apa si lasam sa fiarba pana cand orezul se inmoaie. Asezonam cu sare si piper macinat dupa gust. Cand orezul s-a fiert adaugam bulionul si lasam sa dea in clocot, apoi stingem focul. Tocam mararul marunt si-l incorporam in compozitie. Spalam bine foile de varza, si din cele mai frumoase formam sarmalele de marimea dorita. Tocam marunt varza ramasa si o amestecam cu o jumatate de litru de suc de rosii. Intr-o cratita incapatoare, ce merge adaugata la cuptor, adaugam un strat de varza tocata si presaram peste acesta doua boabe de ienibahar, cateva boabe de piper si trei frunze de dafin. La final asezam si cateva crengute de marar uscat. Punem sarmalele una langa alta, iar la final adaugam restul de varza tocata si doua boabe de enibahar, cateva boabe de piper si trei frunze de dafin. Incheiem prin a adauga si cateva crengute de marar uscat. Adaugam apa cat sa acopere sarmalele si punem oala la fiert, pe aragaz. Dupa ce au fiert timp de 20 de minute putem adauga oala in cuptor pana cand varza este bine patrunsa. Sarmalele de post pot fi servite cu mamaliguta sau cu painica de casa.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*