Salata verde cu ridichi si oua fierte

Reteta: Salata verde cu ridichi si oua fierte, o reteta simpla, nutritiva. Salata pe langa diversitatea de culori, este sanatoasa si rapida, perfecta pentru un pranz rapid sau o cina usoara. Ingredientele proaspete dau o savoare speciala salatei, in plus este foarte versatila, salata verde poate fi usor inlocuita cu alte legume frunzoase pe care le aveti la indemana.

Necesarul de ingrediente:

– 1 capatana salata verde,

– 2 oua de gaina proaspete,

– 5 ridichii rosii,

– 2 cepe verzi,

– 1 castravete mic,

– 4 linguri ulei vegetal sau extra virgin de masline,

– sucul de la o lamaie

– putin zahar alb,

– sare alba fina,

– piper negru macinat.

Mod de preparare:

– Inainte de toate, se pregatesc ingredientele:

– Se fierb ouale sa fie tari, timp de 5 minute, se scurg si se curata de coaja.

– Se aleg frunzele de salata, se spala si se zvanta bine. Alegem in primul rand frunzele din interiorul salatei, care au o culoare verde crud și extrem de suculente.

– Frunzele de salata se rup in bucati cu mainile cat sa poata fi luate usor cu furculita.

– Se curata ceapa si se taie bucati,

– Curatam castravetele de coaja si il taiem cubulete,

– Ouale le taiem in patru.

– Ridichile se spala bine, se zvanta si se taie felii suftiri.

– Se adauga toate ingredientele intr-un bol incapator. Se omogenizeaza intr-un castronel zeama de lamaie cu sarea, zaharul (daca folositi) si piper dupa gust. Zaharul va echilibra gusturile, obtinand un echilibru intre sarat-acru-dulceag. Daca nu doriti sa-l folositi, puteti renunta complet la acesta sau il puteti inlocui cu miere de albine, sirop de agave etc. Se adauga acest dressing peste ingredientele din catron si se adauga uleiul. Se amesteca pentru omogenizare si salata e gata de servit.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*