Salata orientala din cartofi, oua, gogosari si masline

Salata orientala cu masline, oua fierte si gogosari, reteta traditionala, pe care am gustat-o prima data la bunica mea si care a fost foarte delicioasa. Bineanteles, azi multe gospodine o adapteaza dupa bunul gust si pricepere.

Necesarul de ingrediente:

– 4 cartofi mari,

– 5 oua proaspete de gaina,

– 100 grame de gogosari murati,

– 3 fire de ceapa verde,

– 250 de grame de masline negre,

– 6 linguri de ulei de masline extra-virgin(mi s-a parut mai gustoasa),

– 2 linguri de otet de vin,

– sare alba fina, dupa gust.

Mod de preparare:

Prima data punem ouale la fiert, le lasam pe foc 10 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa. Le scoatem din apa, le lasam la racit dupa care le decojim si le punem intr-un castron. In acelasi timp punem si cartofii la fiert in coaja, si cand consideram ca au fiert (ii intepam cu o furculita), ii scoatem si ii lasam la racit. Ii curatam de coaja si ii taiem cubulete intr-un castron. La fel procedam si cu ouale, pe care le taiem cubulete si le punem la un loc cu cartofii. Taiem firele de ceapa rondele, gogosarii murati cuburi, si ii adaugam in castron. La fel si maslinele, pe care le punem intregi. Peste toate aceste ingrediente stropim cu ulei si otet, adaugam sarea si amestecam totul cu o lingura de lemn. Se serveste rece.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*