Salata Bulgareasca

Reteta: Salata bulgareasca, este delicioasa si extrem de repede de preparat.

Necesarul de ingrediente:

– 3 castraveti marime medie,

– 10 rosii medii,

– 1 ardei gras mare (sau ardei kapia),

– 1 ceapa verde,

– 150 grame de branza telemea,

– 50 ml. de ulei,

– sare alba fina,

– piper negru macinat,

– lamaie (se va folosi cat suc dorim de la lamaie),

– 1 legatura de patrunjel verde.

Mod de preparare:

– Se spala toate legumele sub un jet de apa curata. Se curata de coaja castravetii.

– Castraveții se feliaza si se pun intr-un bol.

– Se sareaza si se amesteca pentru omogenizare.

– Se curata ceapa si se toaca julienne, dupa care se pune in bol peste castraveti.

– Se curata ardeiul de cotor si seminte si se feliaza fasii subtiri care se adauga peste celelalte legume in bol.

– Se taie fiecare rosie, in patru jumatati.

-Se maruntesc frunzele de patrunjel si se adauga in salata bulgareasca. Se amesteca bine si se asezoneaza cu ulei, sare si piper, in functie de gust.

– Se rade peste salata bulgareasca telemeaua, acoperind cu ea legumele.

– Salata bulgareasca este delicioasa, racoroasa, perfecta pentru clipele in care ne grabim. Se poate servi imediat dupa asezonare si asamblare sau se poate lasa un timp la frigider, pentru ca legumele sa isi traga bine aroma. La prezentare, caracteristic este stratul gros de telemea rasa care acopera salata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*