Rulouri de vinete umplute cu branzeturi

In momentul in care bunica a gatit aceasta reteta delicioasa cu vinete si branzeturi, am realizat ca vinetele sunt legumele mele preferate si sincer vara cand sunt la dieta le trec primele pe lista de prioritati culinare.

Necesarul de ingrediente, pentru doua persoane:

– 3 vinete medii,

– 1 cutie crema de branza (200 de grame),

– 150 de grame de cascaval,

– 150 de grame cas de oi,

– 100 de grame parmezan,

– 5 rosii,

– 4 catei de usturoi mari,

– patrunjel,

– busuioc,

– piper negru macinat,

– sare alba fina.

Mod de preparare:

Incepem prepararea astfel: spalam vinetele, le taiem felii si le coacem pe grill putin cat sa se patrunda(sau in tigaie cu putin ulei). Le scoatem pe o farfurie intinsa si le condimentam cu piper si sare. Amestecam crema de branza, cascavalul, casul de oi, parmezanul, punem cate o lingura pe fiecare felie de vanata si rulam. Le asezam intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei.

Rosiile le curatam de coaja si le tocam marunt, le punem intr-o tigaie si le aducem la punctul de fierbere, le lasam sa dea cateva clocote, adaugam sare, putin zahar daca este prea acru sosul, busuioc pentru aroma si il turnam peste vinete. Le dam la cuptor pentru circa 20 de minute. Inainte de a scoate tavapunem peste rulouri putin cascaval ras.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*