Reteta: Varza calita

Reteta: Varza calita de post – fie ca o servim ca garnitura sau ca mancare propriu-zisa, este o reteta simpla si traditionala. Este mai mult decat savuroasa, rapida si simplu de preparat.

Necesarul de ingrediente:

– 1 varza alba medie (de circa 2 kilograme),

– 2 ardei grasi medii,

– 2 cepe albe medii,

– 2 rosii medii,

– 3 linguri de sos de rosii,

– ulei de masline extra-virgin,

– piper boabe,

– boia afumata, daca dorim,

– sare alba fina, dupa gust.

Mod de preparare:

Incepem prima data sa tocam ardeii si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, la foc mic spre mediu, intr-o oala mai mare. Cand s-au mai inmuiat, asezonam cu sare si piper si adaugam si rosiile taiate cubulete. In aceeasi perioada, spalam si tocam varza alba solzisori, dar nu foarte marunti. Dupa aproximativ trei minute de cand am pus si rosiile la calit, adaugam si pasta de tomate. Amestecam, punem si un praf de boia afumata daca avem si dorim, dupa care punem capacul si lasam la foc mic. Punem si varza alba tocata in oala in care calim legumele si amestecam lin. Daca nu incape toata din prima, punem cat incape si, pe masura ce se inmoaie, mai adaugam din cand in cand. Lasa varza la calit la foc mic si amestecam cam din zece in zece minute, si sa nu uitam sa o acoperim cu capac, ca sa nu se arda si sa lase singura zeama. Aproape de final, mai putem adauga si alte condimente: cimbru, frunza de dafin etc., daca dorim sa fie mai aromata.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*