Puisori De Caracatita La Cuptor

Intaia data cand am vazut puisori de caracatita, mi se pareau stranii, piperati la pret si prea greu de gatit, insa odata ce am degustat, sincer, i-am adorat si ii ador si in ziua de azi.

Necesarul de ingrediente:

– 4 caracatite mici congelate cam de 1,5 kg,

– 250 mililitri vin alb,

– foi de dafin,

– 1 lamaie mai mare,

– 4 catei de usturoi sanatosi,

– 1/2 de legatura de coriandru proaspat,

– 1/2 de legatura de patrunjel,

– 200 de grame cartofi,

– 1 vanata,

– dovlecei,

– 2 cepe albe,

– 1 ceapa rosie,

– 2 ardei rosii,

– sare fina alba,

– piper negru macinat.

Mod de preparare:

Ne vom ocupa in primul rand de puisorii de caracatita, pe care ii vom lasa la decongelat la frigider peste noapte.

-Dupa ce aceastia sunt dezghetati complet, ii punem la fiert intr-o cratita mare cu apa si sare, in care adaugam vinul si foile de dafin.

-Puii de caracatita ii fierbem timp de o ora. Trebuie sa tinem cont ca aceastia scad foarte mult, aproape ca isi injumatatesc volumul. Daca folositi o caracatita mai mare de trei kg, trebuie sa o fierbeti mai mult.

-In timp ce fierb puii de caracatita taiem legumele felii si le prajim in putin ulei de masline.

-Cartofii ii taiem in jumatati si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem de apa si-i lasam deoparte.

-Ceapa o taiem pestisor si o calim putin in ulei.

-Adaugam usturoiul zdrobit si frunzele de coriandru tocate.

-Dupa ce aceasta este calita amestecam cu cartofii si o punem intr-un vas yena la cuptor pana cand cartofii devin aurii. In acest timp invartim cartofii constant.

-Dupa ce puii de caracatita au fiert, ii tragem putin la tigaie cu ulei de masline. Asezonam dupa gust cu sare.

-Servim puii de caracatita cu legume. Ornam cu patrunjel proaspat tocat.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed