Porumb copt aromat cu patrunjel si usturoi

Este o reteta super usoara si porumbul se potriveste de minune cu untul, patrunjelul si usturoiul.

Necesarul de ingrediente:

– 6 stiuleti de porumb,

– 100 de grame de unt moale,

– 5 fire intregi de patrunjel verde,

– 1 capatana de usturoi medie,

– sare alba fina, dupa gust.

Mod de preparare:

– Pentru inceput pregatim cuptorul care il lasam sa se incinga la 180 de grade,

– Untul la temperatura camerei il amestecam cu patrunjelul tocat marunt, sare si usturoi trecut prin presa. Untul pregatit in felul asta este delicios, merge mancat pe paine prajita sau pe diferite fripturi,

– Se desfac toate frunzele de pe stiuletele de porumb si toate firicelele (il depanusam integral),

– Vom taia cele sase bucati mari de folie de aluminiu,

– Vom pune un stiulete de porumb peste folie, ungem din belsug cu untul aromat si le infasuram bine cu folia de aluminiu.

– Stiuletii astfel pregatiti se coc in cuptorul incins la 180 de grade.

– Timpul acordat pentru gatire este de circa 25 de minute. In ultimele minute putem sa desfacem cu mare grija folia de aluminiu si sa lasam porumbul sa se rumeneasca.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*