Piure de conopida

Conopida, este o planta care si-a demonstrat eficienta in prevenirea bolilor cardiovasculare si a celor digestive, prin continutul de nutrienti si fibre vegetale care fac adevarate miracole. Conopida este bogata în vitaminele B1, B2, B3, B5, B6 și B9, contine acizi grasi Omega-3 si vitamina K. De asemenea, ea reprezinta o importanta sursa de potasiu, fosfor, vitamina C dar si proteine.

Necesarul de ingrediente:

– 1 conopida mare,

– 1 capatana de usturoi,

– 1 galbenus de ou de gaina,

– 1 lingurita de mustar,

– 150 ml. de ulei de masline extravirgin,

– sare alba fina.

Mod de preparare:

Spalam bine conopida, dupa care desfacem in buchete mai mici si le introducem la fiert intr-o oala cu apa. Continuam cu prepararea maionezei din galbenusul de ou de gaina, mustar si ulei de măsline extravirgin. Dupa ce conopida este fiarta, o introducem in apa rece sa se raceasca, apoi trebuie sa o strecuram si sa o pisam cu o lingura de lemn intr-un bol de sticla. Vom curata usturoiul de coaja si il vom zdrobi peste conopida. Urmeaza sa adaugam in bol laolalta sarea alba fina si maioneza. La sfarsit amestecam pana obtinem o structura omogena. Putem servi piureul de conopida pe paine alaturi de rosii si iaurt.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*