Peste cu ciuperci si creveti

Reteta: Peste cu ciuperci si creveti, este speciala si deosebit de gustoasa, ideala pentru o cina usoara in doi.

Necesarul de ingrediente pentru 2 portii:

– circa 400 de grame de peste (file de rechin),

– 125 de grame de creveti gata decorticati,

– 150 de grame de ciuperci proaspete (champignon),

– 1 lingura de ulei de masline extra-virgin,

– 25 de grame de unt,

– 1/2 lingura de faina alba,

– 2 cepe medii,

– 1 lingura de pasta de rosii,

– 100 de ml. de supa de peste,

– 50 de grame de smantana,

– 1 foaie de dafin,

– sare alba fina,

– piper negru macinat,

– marar verde.

Mod de pregatire si gatire:

– Mai sus am scris pe lista ingredientelor si supa de peste. Eu am preparat-o fierband pe foc mic pielea groasa a fileurilor de rechin, pe care am indepartat-o si carapacele crevetilor; am spumat supa de cateva ori apoi am strecurat-o si am folosit-o la reteta.

Pentru inceput, ceapa se taie foarte marunt. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei de masline, se adauga 10 grame de unt si dupa ce acesta se topeste, se adauga ceapa, care se caleste pana ce se inmoaie.

– Adaugam peste ceapa pasta de rosii si amestecam bine.

– Stingem imediat cu supa de peste, adaugam foaia de dafin, o lingurita de sare si piper, dupa gust si lasam sa clocoteasca la foc mic.

– Pestele il saram si il piperam.

– Se presara pestele cu faina si intr-o tigaie larga se incinge restul de ulei de masline (1/2 lingura), apoi se adauga restul de unt (15 grame). Se rumeneste pestele in tigaie pe ambele parti.

– Pestele se scoate deoparte si se pastreaza acoperit. In aceeasi tigaie in care s-a prajit pestele se adauga ciupercile curatate si portionate dupa plac (jumatati, sferturi sau chiar intregi, daca sunt mici). Se calesc pana ce se inmoaie si lichidul pe care il lasa se evapora. Se adauga si crevetii si se calesc impreuna cu ciupercile pana devin rozalii (in cazul in care aveti creveti cruzi, daca sunt prefierti, caliti 2-3 minute).

– Deasupra crevetilor si ciupercilor din tigaie se strecoara si se paseaza sosul cu ceapa, pasta de rosii si supa de peste. Adaugam smantana in sos.

– Se adauga in sos bucatile de peste prajit si se mai clocoteste totul 3-4 minute, pe foc mic. Se potriveste gustul de sare si piper si mancarea este gata de servit.

– Pe farfurie se aseaza cate o bucata mare de peste care se garniseste cu creveti, ciupercile si sos din belsug. Se presara cu marar proaspat.

Pofta Buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*