Pastrav la gratar

Reteta: Pastrav cu legume la gratar, se prepara destul de usor, este delicioasa, hranitoare si nu necesita mult timp. Timp de gatire: 25 de minute.

Necesarul de ingrediente:

– 2 bucati pastrav,

– 1 morcov mai mare,

– 1 ardei gras rosu mic,

– 1 ceapa rosie mare,

– 1 bulb fenicul (fara frunze),

– 2 linguri de ulei de masline,

– 1/2 de lamaie,

– condimente pentru peste (dupa preferinte),

– piper negru macinat,

– 2 frunze menta,

– 1 lingurita seminte susan,

– sare alba fina.

Mod de preparare:

Bucatile de pastrav se curata de mate, se spala si se presara cu sare si piper. Se aseaza pe gratar si se lasa sa se rumeneasca.

Intre timp se pregatesc legumele: se spala, se curata de coaja sau de seminte si se taie. Bulbul de fenicul, morcovul si ceapa rosie se pot taia rondele, iar ardeiul gras in fasii subtiri.

Se pune ulei de masline intr-o tigaie si se lasa la incins. Se adauga legumele pe rand si se calesc, amestecand frecvent. Spre final se adauga sarea, piperul, semintele de susan, condimentele de peste si sucul de lamaie. Garnitura pe baza de legume putem sa o servim alaturi de fileul de peste. Desigur, putem sa adaugam in farfurie anumite verdeturi taiate marunt (menta, taiata marunt, am adaugat eu). La final am avut 2 farfurii: una cu pestele si una cu garnitura de legume.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

You may have missed