Paste cu rosii

Necesarul de ingrediente pentru doua portii:

– 1,5 kilograme de rosii carnoase si proaspete,

– 3 ardei grasi albi si rosii mai mari,

– 2 cepe mari,

50 grame de slaninuta afumata,

– sare albă fina si

– piper negru macinat proaspat, dupa gust.

Ingrediente sos, pentru cele doua portii:

– 2 oua de gaina proaspete,

– 1 lingura buna de făina alba,

– 200 de mililitri de lapte de vaca proaspat.

Mod de preparare:

– Personal, am ales un vas de tuci ca sa fie totul cat mai autentic si am topit slaninuta taiata cubulete.

– Apoi am adăugat ceapa taiat si ea marunt.

-Dupa ce am inmuiat ceapa, am adaugat ardeii taiati marunt si dupa ce s-au inmuiat si ei, am pus pulpa de rosii taiata solzisori si fara coaja.

– Am condimentat, le-am omogenizat pe toate si am mai copletat cu putina apa.

– Le-am lasat la fiert la foc mic, pana a scazut bine si a inceput sa capete consistenta unui sos.

-Dupa fierbere le-am portionat in doua vase mai mici, dupa care se poat consuma in cursul zilelor urmatoare, depozitandu-le la rece.

– Am amestecat ouale cu faina, am pus laptele treptat si am fiert aceasta compozitie pana la ingrosare, amestecand pentru a nu face cocoloase.

-Fluidul rezultat trebuie sa fie ca și la un aluat de clatite, eventual daca este prea gros se mai completeaza cu putin lapte.

-Sosul l-am facut pe loc, de fiecare data cand am preparat una din cele doua portii, deci bine ar fi sa-l seviti imediat.

-L-am amestecat cu portia de rosii, ceapa si ardei si am adaugat pastele. Pastele cu sosul dau de fapt consistenta mancarii.

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*